Hirdetés

Halálosan megfenyegette a Square Enix csapatát, a rendőrség letartóztatta

|

Nem bontotta ki a loot boxokból a vágyott játékbéli cuccot, ezért gurult be.

Hirdetés

Egy 25 éves, ápolóként dolgozó játékost tartoztattak le, ugyanis február 5-én egy halálos fenyegetést küldött a Square Enix tokiói irodájába. 

Hirdetés

A nemrég őrizetbe vett fenyegető így fogalmazott a szóban forgó e-mailben:

"Holnap meg foglak ölni benneteket, készüljetek fel rá."

A mondat második fele egészen pontosan japánul úgy szólt, hogy "kubi arattokejo", azaz "mossátok meg a nyakatokat". Ennek a kifejezésnek a gyökerei a szamurájok rituális öngyilkosságaihoz vezethetőek vissza. Miután ugyanis egy szamuráj elkövette a szeppukut, a mellette álló segéd, az úgynevezett kaisekunin levágta az illető fejét, hogy megkímélje a hosszú haláltusától. Azaz a "mossátok meg a nyakatokat" itt a fejlevágásra való felkészülésre utal. 

Március 29-én a hatóságok letartóztatták a fenyegetést küldő ápolót. A férfi azzal indokolta tettét, hogy több mint 200 ezer jent, vagyis több mint félmillió forintot költött egy játékban loot boxokra, mégsem sikerült megszereznie azt a tárgyat, amit szeretett volna, ezért végül bosszúból megírta a halálos fenyegetést tartalmazó e-mailt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)