Hirdetés

Star Citizen - valóságshowban válogattak szereplőket a Squadron 42-höz

|

Sokan nem néznek jó szemmel arra, hogy a Star Citizen készítői egy nem éppen szuperprodukciónak számító valóságshowban keresték az egyjátékos kampány színészeit.

Hirdetés

A Star Citizen egyjátékos része, a Squadron 42 csupán a produkcióban résztvevő színészek névsora miatt is egy kifejezetten színvonalas projektnek tűnt, ami a játék költségvetését tekintve talán el is várható. Viszont a kampánnyal kapcsolatos legújabb fejlemény felvet néhány kérdést.

Nemrég ugyanis kiderült, hogy még márciusban a Cast Me! című valóságshow keretein belül (ami egyébként szeptemberben fog adásba kerülni) választottak ki néhány szereplőt a játékhoz, amint az a műsor IMDB-oldalán is olvasható. Ezzel igazán az a probléma, hogy a Cast Me! egy kisebb amerikai tévécsatorna, a Myx TV produkciója, így egy valódi casting-ügynökség mellett egy volt valóságshow-szereplő és az egyik műsorvezető segített kiválasztani a szereplőket, ez pedig nem az elképzelhető legprofibb folyamat.

Az ügy azért is szúrja néhány rajongó szemét, mert a Cloud Imperium részéről Sandi Gardiner vett részt a projektben. Róla korábban több történet is keringett, melyek szerint többször visszaélt a közösségi finanszírozás útján gyűjtött pénzzel, de más vádak is érték. Az Escapistnek néhány volt és akkor aktív Cloud Imperium-alkalmazott nyilatkozta még korábban, hogy Chris Roberts felesége kor és bőrszín alapján is elutasított több, a céghez jelentkező potenciális alkalmazottat, a Star Citizen fejlesztőinek pedig gyakran vállalhatatlan stílusban írt e-maileket. Az akkori interjúk alapján pedig erről senki sem panaszkodhatott, még a fejlesztés vezetőjének sem.

Roberts és az ügyvédei egyébként hivatalos úton is követelték az Escapisttől, hogy vonják vissza a cikket, amit az online lap persze nem tett meg (hiszen szerintük nem cáfolta megfelelően az állításokat a CIG és a forrásaik hitelesek voltak), az erre az esetre nyílt levélben közölt fenyegetéseket pedig látszólag nem váltották be a Cloud Imperium oldaláról. Gardiner persze azzal sem lopta be magát a rajongók szívébe, hogy a stúdió irodáit saját színészi karrierjét segítendő próbafelvételek elkészítéséhez használta, ráadásul az egyik ilyen felvételhez az azóta távozott vezető producer, Alex Mayberry idejét is igénybe vette.

Összességében tehát valószínűleg nem lett volna nagy baj, ha egy arányaiban nem túl nézett valóságshow keretein belül választanak ki néhány mellékszereplőt a Squadron 42-höz. Viszont mivel a Star Citizen fejlesztése a tetemes, ráadásul a rajongók által összedobott költségvetés ellenére is komoly késésben van, érthetően kevésbé tetszik a komoly összegeket leszurkoló támogatóknak, hogy erre költik a pénzüket.

Mit gondoltok, a végleges játék feledteti majd a fejlesztés körüli drámát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)