Hirdetés

A Lucasfilm leállította a Star Wars: Rogue Squadron rajongói remake munkálatait

|

Bekövetkezett az, amitől minden rajongó tartott: működésbe lépett a Lucasfilm jogi osztálya, ennek pedig ismét egy rajongói projekt látta kárát.

Hirdetés

Mi is többször beszámoltunk arról a figyelemre méltó Star Wars: Rogue Squadron remake-ről, amit Thanaclara és csapata kalapált. A lelkes programozók Unreal Engine 4-ben tervezték újraéleszteni a kultikus űrhajós játékot. Korábbi cikkeinkben mi is aggodalmunkat fejeztük ki azzal kapcsolatban, hogy vajon ki tudja-e kerülni egy ilyen projekt a Lucasfilm jogi osztályát. A jelek szerint sajnos nem.

Hirdetés

Már lassan két éve szállingóztak a hírek az egyre szebbé váló remake-ről, az alkotókkal több módot is láttak arra, hogy elkerüljék a jogi gondokat. Már képek és néhány videó is felkerült Thanaclara YouTube csatornájára, amik miatt okkal voltunk izgatottak, azonban ezeket hiába keresitek most, mivel a csapatnak minden, a projekttel kapcsolatos képet és videót el kell távolítania az összes közösségi felületről. A felszólító levélben a Lucasfilm képviselője elmondta, hogy bár csodálják a csapat lelkesedését, jobban szeretnék, ha a munkálatok minden nyomát eltávolítanák a netről, lehetőleg azonnal, de legkésőbb október 23-ig.

Mindenképp kár a remake-ért, mert a rajongók jó része - köztük mi is - igen csak ki van éhezve egy jó kis Star Wars játékra. Béke pixeleire!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)