Hirdetés

Ezért érdemes becsületesnek lenni, ha megtalálod a StarCraft eredeti forráskódját egy lemezen

|

Egy srác vett egy csomag blizzardos cuccot eBayen, viszont a dobozban az első StarCraft forráskódját tartalmazó lemez is benne volt. Visszaküldte a Blizzardnak, és nem kevés ajándékkal jutalmazták becsületességét.

Hirdetés

Rejtély, hogyan kerülhetett fel az eBayre a StarCraft aranylemeze, de valószínűleg nem a cég egykori dolgozója próbált jó pénzért megszabadulni tőle. Ha rossz kezekbe kerül, a kód már a neten keringene.

Egy Khemist49 nevű redditező azonban ahelyett, hogy közkézre bocsátotta volna, hosszas mérlegelés után (annak ellenére, hogy redditen ennek ellenkezőjére is bátorították) úgy döntött, inkább visszajuttatja a Blizzardnak.

A cég hálából először az Overwatch egy példányát, valamint 250 dollárnyi, a Blizzard Store-ban elkölthető kreditet küldött neki, nem sokkal később pedig megkereste őt egy illetékes, hogy megkérdezze, hallott-e már a BlizzConról. A srác félve azt felelte, hogy persze, de túl messze lakik, és amúgy is esélytelen, hogy eljutna, mert a jegyek túl hamar elfogynak. A kiadó dolgozója aztán közölte vele a jó hírt: meghívják a rendezvényre, fizetik minden költségét, és szívesen beszélnének vele egy frissítő mellett. És ez még mindig nem minden: pár napra rá csomagja érkezett, benne egy rakás Overwatchos perifériával, plüssökkel, notesszal és üvegnyitóval.

A tanulság, hogy ha találtok egy olyan lemezt, amin forráskód van, ahelyett, hogy hős forradalmárként az internet népének adnátok, keressétek meg a tulajdonost. A hála biztosan nem marad el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)