Hirdetés

Valójában két Stranger Things játék halt meg a Telltale-lel együtt

|

Egy a stúdió munkásságába illeszkedő kalandjátékról eddig is tudtunk, de arról nem, hogy volt egy második projekt.

Hirdetés

Szomorú eset a Telltale tavaly szeptemberi bezárása. A The Walking Dead utolsó évadát megmentette a Skybound, de a Stranger Thingsnek és a The Wolf Among Us második évadának valószínűleg örökre búcsút kell mondanunk.

Hirdetés

A The Verge cikkéből kiderült, hogy az Oxenfree-t és a Mr. Robot mobiljátékot is jegyző Night School Studio dolgozott egy mobilos Stranger Things adaptáción is,  mely egy történetmesélős, logikai elemekkel tűzdelt, belső nézetes, fejezetekre osztott, döntéshozatalokkal teli játék volt. A cselekmény egy éjszaka alatt pörgött le, a sorozat középpontjában álló gyerekeket lehetett irányítani, akik mind-mind különböző dolgokra voltak képesek. A fejlesztők készek voltak mindent beleadni, vágytak arra, hogy ezt a franchise-t adaptálják. A kiadás (és így a finanszírozás) feladata a Telltale-é lett volna (ahogy a Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa esetében is), viszont így, hogy az a csapat megszűnt, a Night School sem tudta folytatni a munkát. Az ötlet amúgy a Telltale-től származott, de miután nem volt túl sok mobilos tapasztalatuk, inkább lepasszolták a projektet.

A Telltale játéka egyébként a második és harmadik évad között, a tavaszi szünetben játszódott volna, a Night Scool játékát ennek előzményének szánták. A két csapat között nem ment simán a kommunikáció, mivel a két különálló játék fejlesztői nem léphettek kapcsolatba egymással, csak a vezetőség. Ezután felléptek anyagi problémák, a kiadó nem fizetett időben, de a csapat nem aggódott. Végül majdhogynem ők is kénytelenek voltak bezárni.

Egy ezektől teljesen független Stranger Things játék mégis elkészül, és a sorozat új évadával együtt fog megjelenni. Remélhetőleg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)