Hirdetés

Mennyit kereshet manapság egy világhírű streamer?

|

Noha messze vagyunk attól, hogy bárki garantáltan megéljen abból, ha streamernek áll, kitermelt a szakma olyan sztárokat, akik bizony komoly summát visznek haza.

Hirdetés

A 2019-es év kifejezetten mozgalmas volt a streamerek tekintetében is, hiszen tavaly jó pár híres influencer pártolt el a Twitchtől, hogy Mixeren folytathassa pályafutását, sőt már a YouTube is sportot űz abból, hogy keresztbe tegyen a Twitchnek. Az egyre kíméletlenebb konkurenciaharctól függetlenül is elmondhatjuk, a videojátékipar növekedésével a streamerek ismertsége is javul, egyre szélesebb társadalmi rétegeket tudnak megszólítani. És ahogy más hírességek (színészek, zenészek, sportolók satöbbi) esetében, úgy velük kapcsolatosan is kiterjed a közönség érdeklődése a piszkos anyagiakra. Interjúkra és a népszerű streaming-oldalak adataira építve most nagyjából megtippelhető, hogy mennyit keres valaki, ha világhírű játékosként tengeti napjait.

Hirdetés

Ha a legnépszerűbb három platform, a Twitch, a Mixer és a YouTube nézettségi adatait vesszük, akkor az első tíz legtöbbet kereső gamer összesen több mint 270 millió feliratkozóval/követővel rendelkezik. Ez elképesztő szám ahhoz képest, hogy mindössze pár év alatt építették fel magukat és brandjüket. Természetesen az is érthető, hogy akiket ilyen sokan néznek napi szinten, azokra felfigyelnek a hirdetők is, aminek hála az adott streamerek komoly összegeket tudnak zsebre tenni. 

A Forbes most összegyűjtötte azt a tíz játékost, akik a legtöbbet keresték 2019-ben:

  1. Tyler "Ninja" Blevins - 5,1 milliárd forint
  2. Felix "PewDiePie" Kjellberg - 4,5 milliárd forint
  3. Preston "Preston" Arsement - 4,2 milliárd forint
  4. Mark "Markiplier" Fischbach - 4,2 milliárd forint
  5. Michael "Shroud" Grzesiek - 3,8 milliárd forint
  6. Daniel "DanTDM" Middleton - 3,6 milliárd forint
  7. Evan "VanossGaming" Fong - 3,5 milliárd forint
  8. Sean "Jacksepticeye" McLoughlin - 3,3 milliárd forint
  9. Timothy "TimTheTatman" Betar - 2,4 milliárd forint
  10. Nick "Nickmercs" Kolcheff - 1,8 milliárd forint

Azt fontos hozzátenni, hogy ezek becsült adatok, és az összegekből még lejön az adó és a menedzserek, ügynökök és ügyvédek díja is, tehát közel sem kerül ennyi egy adott tartalomgyártóhoz. Mindenesetre a videojátékok mainstream kultúrába való betörését remekül mutatja az, hogy már az is dollármilliomossá válhat, aki szórakoztató formában ismerteti meg közönségével az éppen aktuális címeket. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)