Hirdetés

Streamerek és influencerek segítségével akart toborozni az amerikai hadsereg

|

Több millió dollárt költöttek volna arra, hogy Call of Duty játékosokat vegyenek rá a seregbe lépésre.

Hirdetés

Manapság a fiatalokat a legkönnyebben közösségi oldalakon és videojátékokon keresztül lehet elérni: tudják ezt a szélsőséges szervezetek és a hivatalos szervek is. A Vice birtokába jutott dokumentumok alapján az Egyesült Államok hadserege több millió dollárt lett volna hajlandó arra szánni, hogy fiatal felnőtteket és kisebbségek tagjait videojátékokon, influencereken keresztül, valamint e-sport versenyeken, játékos rendezvényeken szólítsa meg és bírja rá a csatlakozásra.

A projektet az elmúlt két év során tervezték végrehajtani, a tervek szerint nagy streamereket kértek volna fel, hogy segítsenek a cél elérésében.

Hirdetés

Különösen nagy figyelmet akartak fordítani a 18-24 év közti nők, feketék és spanyolajkúak megszólítására. A Twitch x HBCU Showdown rendezvényre 1 millió dollárt terveztek költeni, de a WWE közönsége is volt annyira érdekes, hogy 675 ezer dolláros büdzsét különítsenek el kifejezetten ennek a célcsoportnak. Terveztek hirdetni a Paramount+-on is. Nem tudni, hogy végül mennyi valósult meg végül az egész tervből.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Szerettek volna az Activision Blizzarddal is tárgyalni, de épp akkortájt pattant ki a zaklatási botrány, így ezt szüneteltették. 

Az Egyesült Államok hadseregének saját e-sport-csapata is van, amelyet valódi katonák alkotnak. A Vice megkeresésére azt válaszolták, a hadsereg marketingjének ott kell elérnie a fiatalokat, ahol ők vannak: online.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)