Hirdetés

Japánban Street Fighterrel toborozzák a nyomozókat

|

A szigetországban a Capcom harcosaival próbálják meghozni a kedvet a rend védelméhez.

Hirdetés

Sok mindenre lehet büszke Japán és az is biztos, hogy a Street Fightert nemzeti kincsként kezelik, elvégre a hazai Capcom egyik ikonikus franchise-záról van szó. Éppen emiatt nem véletlen, hogy a széria népszerűségét felhasználva az élet más területen is hadba hívják a verekedős sorozat legismertebb karaktereit.

Hirdetés

Nemrég így tett például az Oszakai Prefekturális Rendőrkapitányság is, amely első ízben használta fel a Street Fighter két virtuális harcosát, Ryu-t és Chun-Lit, hogy új nyomozókat toborozzanak a kibertámadások elleni küzdelemhez. Mint kiderült, a Capcom 2013 óta dolgozik együtt az említett rendőrséggel és más rendvédelmi szervekkel a különböző bűnmegelőzési kampányokban, idén először viszont bevetették a Street Fightert is a jó ügy érdekében. 

Az információk szerint mától kezdve 3000 szórólap kerül kiosztásra és 1000 plakát kerül kiragasztásra a rendőrségeken és vasútállomásokon egyaránt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)