Hirdetés

Súlyos büntetést kell fizetniük azoknak, akik megjelenés előtt szivárogtattak a Pokémon játékról

|

Komoly bírságot kell kicsengetnie két vádlottnak, akik a 2019-es megjelenése előtt kürtölték szét a Pokémon Sword és Shield kapcsán szerzett infóikat.

Hirdetés

A Nintendo vaskalapos hozzáállását, ha jogi ügyekről van szó, valószínűleg nem sok gamernek kell bemutatni, nemrég azzal bosszantottak fel sokakat, hogy nem engedték az E3-as Direct streamjük újraközvetítését. Nem különbözik sokban a cég résztulajdonában álló Pokémon Company hozzáállása sem, ők nemrég a Pokémon Sword és Shield szivárogtatóival szemben léptek fel vasszigorral.

A két első Switchre érkező, teljesértékű Pokémon-élményről elég sok mindent meg lehetett tudni még a megjelenése előtt, volt például olyan weboldal is, akiknek a tesztre kapott példányából fotók is kikerültek a netre, ők sem úszták meg egy ejnye-bejnyével az ügyet.

Hirdetés

Rajtuk kívül horogra akadt az a két magánszemély is, akik a két játékhoz készült útmutató tartalmát szivárogtatták ki idő előtt, ezzel a megjelenés előtt elég sokat leleplezve a Pokémon Sword és Shield tartalmából, így például a zsebszörnyek Gigantamax formáiról.

A kiadó valószínűleg azért sem lehetett boldog a szivárgások kapcsán, ezek ugyanis bizonyították, hogy a korábbi részekből nem minden pokémon szerepelt a Galar régióban, ami komoly rajongói felháborodás okát képezte.

A Pokémon Company a Discord és a 4Chan üzemeltetőitől is jogi úton kért információkat, amik alapján meg is találták a szivárgás két felelősét, akikkel bírósági dokumentumok tanulsága szerint a múlt héten meg is állapodott a cég.

A tárgyalás papírjaiból kiderült, hogy az egyik vádlott a nyomdában dolgozott, ahol a fizikai útmutatók gyártása folyt, és itt fotózta le a sokféle információt tartalmazó kiadványok egyikét, a másikuk pedig ezek elterjedéséért volt felelős, mikor megosztotta őket Discordon.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A bíróság végül arra jutott, hogy az üzleti titkok megsértéséért cserébe mindkét vádlott 150 ezer dollárt, azaztöbb mint 44 millió forintot köteles fizetni a Pokémon Company-nek, ami az okozott kár mellett a cég jogi költségeit is fedezi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)