Hirdetés

Szerzői jogi követelés miatt lett letiltva számos videó a Destiny hivatalos csatornáján

|

Természetesen nem a Bungie indította a követelést, ami miatt nem csak a tartalomgyártók, de a hivatalos csatorna tartalmai is elérhetetlenné váltak.

Hirdetés

A YouTube, a Twitch, és más közösségi felületek robotjai folyamatosan dolgoznak, hogy kiszűrjék a jogsértő tartalmakat, és ha le nem is tiltják őket, legalább arról gondoskodnak, hogy a reklámbevételek a jogtulajdonosokhoz kerüljenek. Az olyan játékoknál, amelyek sikerében kulcsfontosságúak a tartalomgyártók által készített anyagok, megengedők a kiadók és fejlesztők, de előfordulhat, hogy a rendszer valamilyen oknál fogva összezavarodik.

A napokban több népszerű videós tartalmait letiltották jogsértésre hivatkozva - holott a Bungie ezt nem kérvényezte, sőt, maga a fejlesztőcsapat is áldozat lett.

Hirdetés

A hétvége folyamán azt írták Twitteren, hogy tudnak a YouTube-os letiltásokról, vizsgálják, hogy mi áll ennek a hátterében, és a Bungie saját csatornái is érintettek. Kijelentették, nem ők vagy partnereik állnak emögött.

A cikk megírásának pillanatáig nem történt fejlemény az ügyben. Remélhetőleg gyorsan megoldódik a helyzet, és nem kerül veszélybe a tartalomgyártók megélhetése.

A Destiny 2 számára fellendülést hozott a legújabb kiegészítő, a The Witch Queen megjelenését követően ugyanis jelentősen megugrott az egyszerre játszók száma a Steamen, és ugyan mostanra a felére esett a napi csúcs, még így is 100 ezer fölött van.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)