Hirdetés

Szexuális zaklatás vádja miatt távozik a Treyarch vezetője

|

Dan Bunting nélkül folytatja a Call of Duty-széria egyik legfontosabb stúdiója.

Hirdetés

Mikor már úgy tűnt, hogy kezd elcsitulni az Activision Blizzard körüli botrány, a The Wall Steet Journal egy nagy port kavaró jelentéssel állt elő, ami személyesen vádolta meg a vezérigazgató Bobby Kotickot a kínos ügyek eltussolásával.

A belsős forrásokra hivatkozó tényfeltáró írás egyik központi sztorija, hogy a Treyarch (Call of Duty: Big Red One, CoD 3, CoD: World at War, Black Ops-sorozat) társvezetője, Dan Bunting 2017-ben szexuálisan zaklatott egy kollégát, és később csak Kotick közbelépése mentette meg a kirúgástól.

Hirdetés

A jelek szerint azonban a WSJ cikke után már tarthatatlan volt Bunting helyzete, azóta ugyanis kiderült, hogy a társvezető távozott a Treyarchtól. Bunting 18 évet töltött a stúdiónál, legutóbb a tavaly megjelent Call of Duty: Black Ops Cold Waron dolgozott, de ez a csapat kalapálja a Vanguard később kiteljesedő zombi-módját is.

A társvezető által elkövetett zaklatás ügyében 2019-ben indítottak belsős vizsgálatot, amely arra jutott, hogy a történtek miatt ki kell rúgni, a vezérigazgató Bobby Kotick azonban közbenjárt az érdekében, így maradhatott a posztján. Az ügyről hírt adó WSJ kérdésére a vállalat eleinte azzal védekezett, hogy Bunting ellen "egyéb fegyelmi intézkedéseket" foganatosítottak.

Az Activision Blizzard azóta viszont a szóvivője útján erősítette meg a Polygonnak Bunting távozását. Az ügy azért is kínos a vállalat számára, mert állítólag a másik CoD-stúdiónál, a Sledgehammer Gamesnél is volt egy eltussolt zaklatási ügy, a vezetőség viszont eddig többnyire azt sugallta, hogy a Blizzard berkeire korlátozódtak a problémák.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)