Hirdetés

Szexuális zaklatással vádolják a Riot Games vezérigazgatóját

|

Per indult a Riot Gamest vezető Nicolo Laurent ellen, a vádak súlyosak.

Hirdetés

Súlyos vádakkal kell szembenézni a Riot Gamest irányító Nicolo Laurentnek. Korábbi asszisztense, Sharon O'Donnell ugyanis beperelte a vezérigazgatót. Laurent a vádak szerint éveken át zaklatta asszisztensnőjét, például áthívta magához, amikor felesége nem volt otthon. Az erről szóló üzenetben a "come" szó helyett a "cum"-ot használta - a gyakorlott angolosok érteni fogják a különbséget, a többieknek ajánlott egy gyors Google-keresés. 

A Vice cikke szerint a cégvezető nem csak asszisztensével bánt így, például azt tanácsolta a női munkatársaknak, vezessék le a koronavírus miatti stresszt azzal, hogy teherbe esnek.

Hirdetés

A peres iratok szerint Laurent már nem sokkal O'Donnell munkába állása után elkezdte zaklatni a nőt "neme és gendere alapján", ez pedig egészen addig folytatódott, míg O'Donnell a Riot alkalmazásában állt. A vezérigazgató folyamatosan megjegyzéseket tett asszisztense küllemére, átfonta a karjaival, azt tanácsolta neki, hogy legyen "nőiesebb", sokszor kiabált vele, vagy épp bámulta őt, miközben saját alsóneműjéről és méreteiről mesélt neki.

Ott válnak igazán keménnyé a vádak, mikor a fentebb már érintett esethez érkezünk. Laurent a "cum" szót használva hívta át magához O'Donnellt, mikor felesége távol volt, ezt pedig a nő szexuális felhívásnak értelmezte. Nem ment el a találkára, ezt követően viszont főnöke sokkal keményebben bánt vele, még többször kiabált vele, feszültebbé vált közöttük a légkör. A nő panaszt tett a HR-nél, de elmondása alapján eztán csak még rosszabb lett a helyzet.

Mindez O'Donnell elbocsátásához vezetett, az asszisztenst 2020 júliusában rúgták ki. A mostani perben azt is kifogásolja, hogy máig nem kapta meg a cégtől minden elmaradt járandóságát. 

A Riot Games illetékesei a per kapcsán elmondták, nagyon komolyan kezelnek minden zaklatási vádat, egyből fel is állítottak egy vizsgálóbizottságot. A belső nyomozást egy külsős ügyvédi iroda végzi el - erre azért van szükség, mert a cég legfontosabb vezetőjét érték a vádak. Nicolo Laurent egyébként azt mondta, mindenben együttműködik majd a vizsgálatok során. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)