Hirdetés

Szintet léptek a CDPR-t nemrég megtámadó hackerek, közzétették a Gwent forráskódját

|

Eddig csak árulták a megszerzett forráskódokat, de a Gwent esetében már a tényleges publikálás is megtörtént.

Hirdetés

Mint az ismeretes, a napokban komoly kibertámadás érte a CD Projekt Redet, a hackerek pedig megszerezték a lengyel csapat több játékának forráskódját. Első körben csak megzsarolták a fejlesztőket, de a CDPR illetékesei hamar világossá tették, nem fognak engedni a zsarolásnak. Tegnap felpörögtek az események, a támadók elkezdték árulni a portékát, aukcióra bocsátották a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3 és a Gwent forráskódjait.

Ma pedig már bekövetkezett az is, ami a fentiek fényében elkerülhetetlennek tűnt: megtörtént az első forráskód közzététele.

Hirdetés

A hackerek a Gwenttel kezdték meg a sort, a Cybernews értesülései szerint ugyanis több hacker fórumon is felbukkant a játék forráskódja. (A The Witcher 3-ban megszeretett kártyás játék ugyebár 2018-ban kapta meg önálló verzióját Gwent: The Witcher Card Game címmel.) A posztokban található linkek a Mega.NZ archívumra mutattak, de később ezek deaktiválva lettek. 

Beszédes, hogy a szóban forgó posztokban "CDProject Leak #1"-ként hivatkoztak erre a kiszivárogtatásra, szóval borítékolható, hogy a közeljövőben a Gwenthez hasonlóan a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 kódjai is felbukkannak az interneten. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)