Hirdetés

Szuperhősök, akik mindenképp új videojátékot érdemelnének

|

Az elmúlt pár év és a közeljövő is gazdag volt, illetve lesz képregényeken alapuló videojátékokban, de mi elképzeltük, mely hősöknek kellene még ezeken felül is mindenképp egy-egy tisztességes játékadaptáció.

Hirdetés

Nem panaszkodhatnak a képregényrajongó gamerek, hiszen az elmúlt pár év felhozatala egyáltalán nem lett rossz: 2017-ben ott volt nekünk az Injustice 2 és a Batman: The Enemy Within, 2018-ban a Marvel's Spider-Man és a Lego DC Super-Villains, 2019-ben a Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order, tavaly pedig a Marvel's Iron Man VR és a Marvel's Spider-Man: Miles Morales.

A 2020-as Marvel's Avengers sajnos korántsem nevezhető sikertörténetnek, de így még nagyobbat szólt a Marvel's Guardians of the Galaxy, melyet szintén a Square Enix adott ki, és végül a 2021-es év egyik legjobb játéka lett.

A közeljövőben is egy halom izgalmas cím érkezik DC és Marvel fronton is. Az előbbi óriáshoz tartozik ugyebár a 2022-ben érkező Gotham Knights, a Suicide Squad: Kill the Justice League és a The Game Awardson bejelentett Wonder Woman is, és bár ezer éve nem hallottunk róla, de készül a The Wolf Among Us 2. Az utóbbi gárda kapcsán pedig a szintén 2022-re tervezett Marvel's Midnight Sunst, a 2023-as Marvel's Spider-Man 2-t és az egyelőre megjelenési dátum nélküli Marvel's Wolverine-t kell megemlítenünk, sőt elvileg szép csendben egy Marvel MMO is készülődik, nem is szólva Amy Hennig Marvel projektjéről.

A jövő tehát fényes, mi azonban ennél sokkal telhetetlenebbek vagyunk, úgyhogy az alábbiakban végigvesszük, mely képregényhősöknek kellene még mindenképpen saját videojátékot szentelni. 

Hirdetés

Fantasztikus Négyes

Kezdjük rögtön a sort a leghíresebb képregényes családdal, a Fantasztikus Négyes nevű szuperhőscsapattal, melynek tagjai gyakran vendégszerepelnek olyan Marvel-címekben, amikben a kiadó repertoárjának nagyja képviselteti magát, de ritkán jut ki nekik videojátékos fronton saját jogukon a rivaldafény. Legutóbb a meglehetősen feledhető, 2007-es Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer esetében történt ez meg.

Pedig Reed Richards, Susan Storm, Johnny Storm és Ben Grimm négyese simán megérdemelne egy pörgős, jó sztorival felturbózott, négyfős kooperatív akciójátékot, melyben szabadon váltogathatunk a főhősök között, vagy épp adhatjuk át szerepkörüket valamelyik pajtásunknak. 

Vendégszereplőként néha beugorhatna melléjük Pókember, She-Hulk (avagy a magyar fordítás szerint Amazon), esetleg éppen a Fekete Párduc, elvégre a képregényekben is gyakran dolgoztak együtt ezekkel a hősökkel. 

Thor

Maradva a Marvel-vonalnál, mi a mennydörgések istenének is bátran adnánk egy saját játékot, sőt rögtön csavarnánk is egyet a dolgon. Egy hétköznapi szuperhősös kaland helyett ugyanis Thor kezdeti éveid dolgoznánk fel videojátékos formában, gyakorlatilag tehát egy mitológiai történettel lenne dolgunk, mely során az ifjú Thor különböző próbatételeket teljesít a hét világban.

Gondoljatok rá úgy, mint egy God of Warra, ahol Kratos fejszéje, a Leviathan helyett Thor pörölyét, a Mjölnir vágjuk hozzá a jégóriásokhoz. 

Mivel egy fiatal Thorról beszélünk, messze nem rendelkezne még akkora erővel, mint a képregényekben és mozifilmekben megismert karakter, így sokkal könnyebben szembe lehetne állítani hétköznapibb ellenfelekkel is, és hihetőbb lenne az, hogy komolyan meg tudja izzasztani pár sötét tünde, vagy egy maréknyi óriás. 

Marvel Kapitány

Természetesen a Marvel kozmikus vetületét sem szeretnénk kihagyni az álmodozásból, így született meg bennünk egy olyan Marvel Kapitány videojáték ötlete, melyben Carol Danverst irányítva bejárhatnánk az egész ismert galaxist. Szabadon utazgathatnánk a bolygók között, ezeken kellene küldetéseket teljesítenünk.

A történetben fontos szerephez jutna a kree és a skrull fajok közötti háború, mely során a két birodalom egymás után olvasztja magába a független planétákat.

Három út állna a játékos előtt: szövetségre lép valamelyik háborús féllel, és az ő oldalukon harcol, vagy pedig inkább egyikük mellé sem áll, és mindkét népet visszaszorítja, felszabadítva ezzel a korábban független bolygókat. Értelemszerűen így három teljesen eltérő befejezése lenne a játéknak. 

Fenegyerek

Jóval földhözragadtabb, viszont kifejezetten erőszakos címként képzelnénk el a Daredevil, avagy Fenegyerek játékot. A New York-i Pokol Konyhájában, a város gengszterektől hemzsegő negyedében kellene harcolnunk a bűn ellen a címszereplőt irányítva. Nagyjából úgy áll össze a fejünkben a recept, mint a Batman Arkham címek felépítése azzal a különbséggel, hogy a Denevérember helyett Matt Murdock lenne a főhősünk.

A játék főgonoszának Wilson Fisket, a Vezért tennénk meg, aki épp egy komoly bandaháborút vív a Kalapácsfej nevezetű gonosztevővel. 

A két rivális frakció egyaránt vadászna Fenegyerekre, mindeközben pedig a semmiből felbukkanna maga a Megtorló is, aki meg akarja ölni Vezért és Kalapácsfejet is, hősünk viszont ezt nem engedheti, ő inkább az igazságszolgáltatásra bízná a két rosszfiú sorsát. Miközben sorra teljesítjük a két bűnszervezet leépítését elősegítő küldetéseket, Megtorló bármikor ránk törhetne, hogy minket is kiiktasson.

Vendégszereplőként itt is mindenképpen felbukkanna a barátságos és közkedvelt Pókember, de Elektrát sem hagyhatnánk ki a buliból.

Vasember

A Marvel's Avengers ha mást nem is, azt mindenképpen megmutatta, hogy bőven lenne potenciál egy Vasember játékban, hiszen a fejlesztők remekül megoldották Tony Stark irányítását, élvezet volt őt irányítva repkedni, és felváltva szórni az áldást a magasból, vagy épp közelharcba bonyolódni a rosszarcúakkal.

Simán el tudnánk képzelni egy nyílt világú, sztorialapú akciójátékot melyben a Marvel's Spider-Manhez hasonlóan egész New York a játszóterünk, a Stark torony pedig a főhadiszállásunk. 

Megfelelő teljesítmény után a játékos egy csomó különböző páncélt oldhatna fel, melyek eltérő passzív buffokkal, és változatos extra képességekkel ruházhatnák fel őt. Ezeket a páncélokat persze egyenként is fejleszteni lehetne. A 2020-as Marvel's Iron Man VR kifejezetten jó volt, de sokkal nagyobb közönséghez eljuthatna egy klasszikus Vasember játék.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Zöld Lámpás

Ennyi marveles cím után most térjünk át a nagy riválisra, jöjjenek a DC Comics hőseire alapozó videojátékok. Például egy olyan Zöld Lámpás ARPG, melyben a Green Lantern Corps összes ismertebb tagjából állna össze a választható karakterek repertoárja, melyek közül egyszerre négyet küldhetünk csatába.

A játékmenet hasonló lenne a Marvel: Ultimate Alliance szériához, de itt kizárólag a különféle Zöld Lámpásokból válogathatnánk. Nekik persze teljesen eltérő képességeik lennének, vagyis másfajta fegyvereket és kunsztokat hívhatnának elő gyűrűik segítségével.

Az ismertebb földi Lámpások, vagyis Hal Jordan, Guy Gardner, John Stewart, Kyle Rayner, Simon Baz és Jessica Cruz mellett mindenképp bekerülne Kilowog, Salaak, Katma Tui, Arisia Rrab, vagy épp Tomar-Re.

Aquaman

Komoly feladat lenne a megvalósítása, de képzeljetek el egy olyan Aquaman videojátékot, ami nem tölt egyetlen egy percet sem a felszínen, végig a víz alatt játszódik, és arról szól, hogyan védi meg a címszereplő Atlantiszt a betolakodóktól.

Kisebb, viszont részletesen kidolgozott pályák lennének talán erre a lehető legideálisabbak, és mindenképp egy olyan csapatra bíznánk a fejlesztést, akik meg tudnak oldani egy újszerű, innovatív harcrendszert is, mivel cseppet sem lesz könnyű feladat megálmodni a víz alatti gyors, dinamikus összecsapásokat. 

Óriási bossharcok lebegnek a szemünk előtt, melyek során Aquaman monumentális vízi szörnyetegekkel csap össze. Tudjuk, tudjuk, túl szépen hangzik mindez, hogy egyszer megvalósuljon, de ez a lista most tényleg az álmokról szól. 

John Constantine

Ha egyébként is készülget a The Wolf Among Us 2, akkor adnánk még egy DC-s feladatot a Telltale Games csapatának: legyenek oly tündérek, és szállítsanak nekünk egy John Constantine videojátékot is, melyben paranormális ügyekben nyomozhatunk a világ legpofátlanabb brit démonvadászával. 

A Telltale-féle alapvetésekre kell gondolni, hasonlóan épülne fel a játék, mint a stúdió többi munkája. Constantine-nek egy olyan rejtélyes ügyben kellene nyomoznia, amelyek során a gyanú árnyéka rávetül a Sötét Igazság Ligája több tagjára is, hősünknek tehát azzal kell szembenéznie, hogy elképzelhető, valamelyik korábbi társa fordult most ellene. Mindez úgy lenne igazán tökéletes, ha sikerülne a főhős szinkronhangjának magát Matt Ryant megnyerni. 

Hellboy

Listánk végére két kevésbé ismert, de egyébként zseniálisan megírt képregényhős került. Egyikük az a Hellboy, aki legutóbb 2008-ban kapott saját videojátékot, illetve arról sem szabad elfeledkezni, hogy DLC-karakterként bekerült az Injustice 2-be is.

Most elképzelt játékunknak bár egyértelműen Hellboy lenne a főszereplője és a narratíva is rá fókuszálna, a játékmenet azért bevonná a teljes Paranormális Kutató- és Védelmi Hivatalt, vagyis a B.P.R.D.-t annak halandó ügynökeivel, és különleges képességekkel bíró tagjaival is, mint Abe Sapien, Liz Sherman, Ben Daimio vagy Johann Kraus.

Maga a játék tulajdonképpen egy X-COM klón lenne, így a fejlesztést nem is bíznánk másra, mint a Firaxis Gamesre.

Spawn

Végezetül Spawnra is gondoltunk, akinek szintén egy Batman Arkham-szerű játékot képzeltünk el, melyben az igazi különlegességet Spawn változatos képességei jelentenék. A cselekmény fő színtere egy nagyváros lenne, de olykor át kellene ruccannunk a pokolba is.

Sőt, egyes mellékküldetések visszarepítenének bennünket a múltba, ezekben a missziókban Spawn olyan alternatív verzióit irányíthatnánk, mint Gunslinger Spawn, Medieval Spawn, vagy Dark Ages Spawn. Nem finomkodnánk, masszívan 18+-os, erőszakos címben gondolkodunk Spwan kapcsán, máshogy kár is lenne belefogni a fejlesztésbe. 

Ez lenne tehát a mi álmaink tízes listája. Ti mivel egészítenétek ki ezt a felsorolást, mely szuperhősök szereplésével készíttetnétek videojátékokat, ha a pénz és az erőforrás nem számítana?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)