Hirdetés

Tananyag része lesz a This War of Mine

|

Lengyelországban felkerül az ajánlott "olvasmányok" listájára a 11 bit studios játéka, a This War of Mine.

Hirdetés

Ez történik, ha egy országban olyan tehetséges fejlesztők gyűlnek össze, akik megmutatják, hogy a videojátékokkal igenis érdemes számolni (nem csak anyagilag), a játék lehet művészet, és az állam is nyitottan áll ehhez a kérdéshez. Lengyelországból kaptunk az utóbbi években egy The Witcher 3: Wild Huntot, egy Dying Lightot, és a 11 bit studios jóvoltából egy semmihez sem fogható This War of Mine-t, amik meggyőzték a döntéshozókat a szórakoztatóipar ezen ágának fontosságáról. 

Hirdetés

A háborút realistán, az ártatlan civilek szemszögéből bemutató játék a lengyel középiskolások számára hivatalosan is ajánlott olvasmány lesz. Grzegorz Miechowski, a 11 bit studios vezetője - Mateusz Morawieckivel, a Lengyel Köztársaság Minisztertanácsának elnökével egyetértésben - elmondta, a játékokat, az interakció nyelvét a fiatalok ösztönösen értik, az általuk sugárzott érzelmeket, a gonosz és a jó harcát, a szenvedést és az emberségességet ugyanúgy átérzik, mint könyvek olvasásakor, de az interakció sokat jelent számukra.

A This War of Mine a 2020/2021-es tanévtől a 18 év feletti tanulók számára lesz ajánlott "olvasmány", elsődlegesen szociológia, etika, filozófia és történelem témakörök, tantárgyak kapcsán. Minden lengyel középiskola ingyen hozzáférhet majd a játékhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)