Hirdetés

Te bérelnél óriásplakátokat azért, hogy a Final Fantasy XIV éjszakai klubját reklámozd?

|

Nyilván van ilyen játékos, aki akár komoly büntetést is kaphat ezért az ötletért.

Hirdetés

Egyedülálló módon kezdte el reklámozni különleges nyári eseményét egy Final Fantasy XIV klub tulajdonosa. A játék Balmung szerverén működő Rain Nightclub július 9-én fogja tartani az úgynevezett Summer Bash eseményt, ahol több DJ szolgáltatja majd a zenét a népnek.

Mivel night clubról van szó, egyértelmű, hogy korhatáros az esemény, viszont ez nem gátolta a hely tulaját, hogy a való világban is promótáljon, mivel szerette volna kihasználni, hogy az új frissítésnek köszönhetően más adatszerverekről érkező játékosok is benézzenek a szórakozóhelyre. A reklámkampánya azonban igencsak negatív visszajelzéseket kapott, és az sem kizárt, hogy a Square Enix is büntetni fogja majd.

A klubtulajdonos nem sajnálta a pénzt a reklámra, a beszámolók alapján Texasban és Kaliforniában is bérelt hatalmas hirdetőtáblákat, amelyeken minden fontos adat látható. A játékbeli night club bulik gyakori események, de ez az első eset, hogy valaki a FFXIV világán kívül ilyen erős marketingeszközöket vessen be.

Hirdetés

A Summer Bash reklámon azonban úgy szerepelt a játék logója és moddolt játékbeli tárgyak is, hogy azok megjelenéséhez nem járult hozzá a Square Enix.

A FFXIV közösség tagjai kiemelték, hogy a hirdetésekkel a klub tulaja megsértette a kiadó szerzői jogokra vonatkozó előírásait, de emellett azt nem is említik a reklámok, hogy korhatáros eseményekről van szó - ugyanis a klub erotikus szerepjáték szolgáltatásai miatt ezt is fel kellett volna tünteni.

A játékosok nemcsak megdöbbentek, de azt is kritizálták, hogy emiatt sérül a játékbeli klubok és a szerepjátékosok reputációja, és sokak szerint a Rain Nightclub csak profitálni akart magasabb nézettség generálásával a Twitch-streamerek feltüntetésével. A klub Discord szerverét is elözönlötték a kampányt kritizáló játékosok, a tulajdonos már letiltotta a bejegyzések írásának lehetőségét, és rengeteg megjegyzés törlésre került.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Kiderült, hogy a klub még digitális hirdetőtáblát is bérelt, aminek költsége nagyjából 12 ezer dollár is lehet.

A Rain Nightclub híre ugyan jócskán túllépte a Final Fantasy XIV világának és közösségének kereteit, viszont a klub ezzel nemcsak a hatalmas büntetést és a tiltást is kockáztatja, hanem akár be is perelheti a Square Enix a szerzői jogok megsértéséért. A modok megjelenítésére vonatkozó információval kapcsolatban a játék producere, Naoki Yoshida idén májusban fogalmazott meg erős krtitikát és szigorú előírásokat egy blogposztban, és ehhez kapcsolódóan már több streamer is kapott büntetést.

A Rain Nightclub tulajdonosa egyelőre nem kommentálta az esetet, viszont a jelek szerint a Square Enix nem büntette a klub tagjait, és úgy tűnik, hogy a játékos közösség erős kritikája ellenére is megrendezésre kerülhet a Summer Bash. Végeredményben a promóció bevált, már csak az a kérdés, hogy mekkora árat kell fizetnie a klub tulajának a hirdetőtáblák bérleti díjain kívül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)