Hirdetés

Teljesen betiltotta a Hogwarts Legacyt az egyik legnagyobb videojátékos fórum

|

Eleinte csak reklámozni volt tilos a játékot, de most már beszélni sem lehet róla.

Hirdetés

Egyre közelebb kerülünk a Hogwarts Legacy megjelenéséhez, hiszen a Harry Potter varázsvilágában játszódó játék PC-s, PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es változata február 10-étől lesz játszható. Nem csak a marketingesek dolgoznak teljes erővel, de azok is, akik a játék bojkottjára szólítják fel a közösséget J. K. Rowling transzokat sértő megjegyzései miatt, függetlenül attól, hogy az írónőnek egyébként a játékhoz közvetlenül nincs semmi köze.

A Resetera fórumán korábban betiltották a játék promózását, tilos volt kitárgyalni az előzeteseket és bemutatókat, ám ezt a moderátorok nem találták kielégítőnek, így végül úgy határoztak, semmilyen formában nem lehet említeni a Hogwarts Legacyt, a fórumozók egész egyszerűen nem beszélgethetnek róla.

Hirdetés

A moderátorok indoklása szerint az ok nagyon egyszerű: mivel Rowling ismert és tehetős egyénként folyamatosan igyekszik ártani a transz embereknek, nem adnak felületet semminek, amihez az írónőnek bármilyen formában köze van.

Az Egyesült Királyság kormánya a napokban nemmel szavazott egy a skót parlament által már elfogadott törvényről, ami a nemváltást könnyebbé tenné, így megakadályozva annak életbe lépését. Ha átment volna, az érintettek orvosi diagnózis nélkül kérvényezhettek volna nemváltást és kaphattak volna új születési anyakönyvi kivonatot. Ennek elfogadását Rowling is nyíltan ellenezte.

A napokban egy aktivistának sikerült 5000 dollárt gyűjtenie 24 óra alatt egy transzokat segítő jótékonysági szervezet számára, miután arra szólította fel a közösséget, hogy azt a pénzt, amit a játékra költenének, inkább oda utalják.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)