Hirdetés

Tényleg utálják a Vaják-sorozat írói az eredeti könyveket? Végre megszólalt az alkotó is

|

Henry Cavill távozása kapcsán vad pletykák kezdtek röpködni a közösségi oldalakon, köztük egy olyan is, miszerint a showrunner aktívan becsmérli az alapanyagot.

Hirdetés

Amikor a köz nem kap valamire egyértelmű okot, akkor kitalálja azt magának, pláne ha segítséget is kap ehhez. A Henry Cavill távozását követő napokban hallottunk mindent: "fontosabb volt Cavillnek Superman", "igazából Cavill imádja a Vajákot, és utálta, hogy a stáb átírta a könyveket" és még sok minden mást is. A valóság az, hogy a távozásának valódi indokait még mindig nem tudjuk, és jó eséllyel nem is fogjuk megtudni soha.

A pletykatengert Beau DeMayo is felverte, aki azt állította, hogy a Vajákon dolgozó kollégái aktívan fricskázták a Vaják könyveket. Így fogalmazott:

"Dolgoztam sorozatokon (konkrétan a Vajákon), ahol néhány író vagy nem kedvelte vagy aktívan rühellte az alapművet."

Több sem kellett a közösségi oldalak felhasználóinak, és elkezdték szekálni ezzel Lauren Schmidt Hissrichet, a Vaják showrunnerjét. 

Hirdetés

Hissrich nem hagyta a dolgot szó nélkül, és Instagramon tette tisztába a helyzetet:

"Sosem gúnyoltam a könyveket. A könyvekből van a megélhetésem, és remek a kapcsolatom Mr. Sapkowskival. Az írói szoba egy szent, biztonságos, és támogató tér. Ne higgy el mindent, amit az interneten olvasol."

Hissrich arra is reagált, amikor DeMayo megjegyzéseit idézték neki a kommentekben:

"Abszolút tisztelem Beau munkásságát, és az epizódokat, amiket ő írt. A striga epizód az egyik kedvencem. Megírt egy részt, amiben Eskel meghalt, amiért rengeteg savat kapott, de volt egy története, amit elő mert adni. Ehhez bátorság kell, és én ezt tisztelem benne."

A Vaják egy másik írója, Matt D'Abrosio konkrétan hazugságnak nevezte DeMayo megjegyzéseit. Akárhogy is, nem érdemes rögtön emberek torkának ugrani, pláne nem úgy, hogy fogalmunk sincs az igazságról.

Érdekes egyébként, hogy DeMayo vádjait, miszerint az írók utálják az eredeti Vaják-könyveket, a legtöbben úgy értelmezték, hogy ezért változtattak annyit a történeten, holott ahogy arra a showrunner is rámutatott, épp DeMayo volt az, aki megírta az Eskel halálát bemutató epizódot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)