Hirdetés

Így készült a világ egyik legismertebb játéka

|

Ha eddig nem olvastál volna utána, hogyan készült a Tetris, most egy kiváló dokumentumfilm segítségével ismerheted meg a legendás játék elkészítésének történetét.

Hirdetés

Néhány kiváló csapatnak köszönhetően akár a tavalyi év kiváló játékainak készítéséről is rengeteg dolgot megtudhatunk, de akadnak olyan videósok is, akik inkább a játéktörténelem nagy öregjeivel foglalkoznak. A Gaming Historian YouTube-csatornán most egy igazi klasszikus, a Tetris került terítékre.

Hirdetés

Az alábbi, közel egy órás videóból megtudhatjátok, hogyan született meg a Tetris egy szovjet kutatóintézet számítógépein, mielőtt elindult volna világhódító útjára, ahogy azt is megtudhatjátok, hogyan hatott a '80-as évek politikai klímája a kultjáték karrierjére.

Ha pedig a dokumentumfilm felkeltette az érdeklődéseteket a magas szintű Tetris iránt, érdemes megnézni azt a speedrunnert is, aki nemrég megdöntötte a játék egyik változatának rekordját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)