Hirdetés

Tévesen vádolt a Riot egy független művészt azzal, hogy az Arcane-t másolja

|

A Riot jogászai elég buta módszerrel próbálják lekapcsolni azokat, akik jogtalanul szeretnének profitálni a League of Legends sorozat sikeréből.

Hirdetés

A League of Legends egyébként is rendkívül népszerű karaktereit valószínűleg csak méginkább megkedveltette a rajongókkal, hogy a tavalyi év egyik legsikeresebb sorozata, az Arcane részletesen mutatta be küzdelmeiket, vágyaikat és vívódásaikat. Nem meglepő ennek fényében, hogy komoly piaci potenciál van a szériához kapcsolódó ajándéktárgyak árusításában, amit szeretne megtartani magának a jogokat birtokló Riot, ebben az igyekezetében viszont nemrég alaposan mellé lőtt.

A fejlesztő-kiadó jogászai úgy tűnik, azokat az oldalakat célozták meg, ahol pólókat, posztereket, matricákat vagy éppen bögréket rendelhetünk a felhasználók által feltöltött dizájnokkal, és jó eséllyel szinte mindenkit bepanaszoltak a site-ok üzemeltetőinél, akik a termékük nevében is feltüntették az Arcane címét.

Hirdetés

Ahogy egy gyors keresés után láthatjuk, ennek ellenére tucatjával találhatók meg a jogsértő ajándéktárgyak mondjuk a Redbubble vagy a TeePublic oldalán. Ez utóbbi webáruházban viszont letiltották egy olyan művész munkáját is, aki egyáltalán nem Vi, Jinx, és a többiek kalandját másolta.

A héten osztotta meg Twitteren a Kutty Sark Art fiók üzemeltetője, hogy az Arcane keresőszó tömeges jelentésekor az ő, 2019-ben indított (de ötlet szintjén már 2018-ban létező) képregénye, az Arcane Flames alapján készített pólót is kifogásolta a Riot Games csapata. A TeePublic üzemeltetői pedig az egyezés teljesen egyértelmű hiánya ellenére a cégóriásnak adtak igazat, és elfogadták a kérést, hogy levegyék a kérdéses mintát az üzletükből.

Szerencsére idővel a Riot is értesült az igazságtalanságról, a cég nyomban korrigálta a hibáját, felvette a kapcsolatot a művésszel és visszavonta Kutty Sark alkotása kapcsán a DMCA-re támaszkodó törlési kérést is.

Nem ússza meg viszont valószínűleg ilyen egyszerűen az az ázsiai csapat, akiket beperelt a League of Legends és a Teamfight Tactics készítője az utóbbi játék koppintásáért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)