Hirdetés

The Witcher - a könyvek írója semmit nem kap a játék bevételeiből

|

Andrzej Sapowski úgy gondolta, a The Witcher játékok nem lesznek sikeresek, ezért részesedés helyett fix összeget kért a jogokért. Mostanra egy kicsit megbánta.

Hirdetés

Nehéz lehet egy olyan embernek megmagyarázni, hogy van potenciál az általa teremtett világ videojátékba ültetésében, aki egyébként megveti a játékokat. Andrzej Sapkowski sosem játszott, nem is hitt igazán a The Witcher sorozat sikerében, így a CD Projekttől egyetlen dolgot kért: fizessenek neki egy összeget, aztán azt csinálnak, amit akarnak.

Pedig a kiadó felajánlotta, hogy részesedést ad. Ezt egy, a Eurogamerrel készített interjúban árulta el az író, és háromszor elmondta, milyen hülye döntést hozott, de nem hibáztathatjuk - ő sem láthatta előre, hogy az egész franchise így felfut, és nem hogy a CD Projektet, de az egész lengyel játékipart felfuttatja.

Érdekes továbbá az is, hogy míg Lengyelországban óriási népszerűségnek örvend, a világon lényegesen kevesebben ismerik, mint ahányan a játékot, ezért sokszor azt hiszik, ő csak a játék alapján ír történeteket. Egy ilyen esetben elszakadt nála a cérna, és káromkodott egy sort. Ezt szintén megértjük. 

Angolul tudóknak egyébként a teljes interjút érdemes elolvasni, érdekes és mókás. Például mikor azt mondja, hogy amikor a könyvek kijöttek, a lengyelek a fantasy-re úgy gondoltak, hogy az azon fiataloknak való, akik nem tudnak rendesen maszturbálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)