Hirdetés

The Witcher - még Obamának is megvan

|

Politikusok szájából általában csak negatív kontextusban hangzik el egy-egy videójáték neve, az amerikai elnök azonban jó példaként hozta fel a CD Projekt RED játékát.

Hirdetés

A videójátékok gyakran kerülnek a politikusok vitáinak kereszttüzébe, hiszen ezzel a témával rengeteg konzervatív szülő támogatását lehet kivívni, és természetesen ne feledkezzünk meg az iparágban rejlő hatalmas pénzekről sem, aminek mindenki tudna jobb helyet. A tavalyi év elején hatalmas botrány kerekedett az amerikai kongresszusban, amelyet végül Barack Obamának sikerült rendezni.

Az amerikai elnök egyébként egy kifejezetten közvetlen személyiség, és bár állítása szerint nem túl jó a videójátékokban (ez valószínűleg annak köszönhető, hogy két lánya van), többször hozták már kapcsolatba a játékvilággal, legutóbb például egy fantasztikus Titanfall sorozattal.

Az amerikai elnök tegnap érkezett Lengyelországba, ahol különböző tárgyalásokon és találkozókon vesz részt. Egy sajtótájékoztatóban az elnök elmondta, Varsó kitűnő példája egy dinamikusan fejlődő nemzetnek, amely mára Európa egyik technológiai és innovációs központjává nőtte ki magát. Legutóbbi látogatásakor Donald Tusk miniszterelnök a CD Projekt RED játékát, a The Witchert adta ajándékba az elnöknek. Obama szerint a játék jól példázza Lengyelország helyét a világgazdaságban és elismeréssel adózik a lengyel tehetségek munkája előtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)