Hirdetés

Milliárdos adománnyal járult a természetvédelemhez az Epic Games alapítója

|

Tim Sweeney egy komoly összeggel vásárolta meg egy 2800 hektáros természetvédelmi terület háborítatlanságát Észak-Karolinában.

Hirdetés

Tim Sweeney legutóbb a Microsoft PC-s platformjával kapcsolatos rosszalló megjegyzései kapcsán került a figyelem középpontjába, ezúttal viszont egy, a játékiparon kívüli jótettével hívta fel magára a figyelmet. Az Epic Games alapítója ugyanis egy jelentős természetvédelmi hozzájárulást tett saját vagyonából.

Egész pontosan annak az összegnek a kifizetésére adományozott 15 millió dollárt - azaz nagyjából négymilliárd forintot -, amiből egy észak-karolinai természetvédelmi terület háborítatlanságát biztosították örökre a megfelelő szervezetek. A Paragon fejlesztőjének alapítója ezzel hozzájárult, hogy sem a tervezett elektromos vezetékek, sem más, a táj épségét fenyegető fejlesztés ne valósulhasson meg a 2800 hektáros, rengeteg ritka növény- és állatfajnak otthont adó Box Creek Wilderness természetvédelmi területen. Ez egyébként csupán Sweeney legújabb adománya, korábban már több földterületet is személyesen megvásárolt, hogy ott az illetékesek megőrizhessék a helyi élővilágot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)