Hirdetés

Több ezer Steam felhasználót korlátoztak, miután hasznosnak jelöltek meg egy negatív értékelést

|

Nem csak azzal kell óvatosnak lennünk a platformon, hogy hogyan fogalmazunk meg véleményt.

Hirdetés

Bizonyára mindenki, aki játszik PC-n (de akár azok is, akik csak követik a platformmal kapcsolatos híreket), tudja, hogy a Steamnek van még hova fejlődnie, és ugyan néha látszik a próbálkozás a Valve részéről, a fejlesztők nem tepernek túlzottan.

Nehéz igazságot tenni jelen helyzetben, de az illetékesek jobban megvizsgálhatták volna a helyzetet, mielőtt 2439, egy negatív kommentet a hasznossági lista tetejére juttató felhasználót szankcionálnak.

Mint arról a PC Gamer beszámolt, adott egy Warlander nevű, ingyenesen játszható játék, amely a Sentry Anti-Cheat program segítségével igyekszik megküzdeni a csalókkal. Egy kommentelőnek azonban gyanús lett a program.

Hirdetés

FREEDOMS117 azt írta, a csalást megakadályozó szoftver szerinte problémás, ugyanis a játék bezárása után is fut, és adatcsomagokat küld japán IP-címekre. Levezette, hogyan lehet teljesen letörölni és kiirtani még a registryből is. Ha hasznosság szerint rendeztük az értékeléseket, az övé került a lista tetejére, ám a napokban egy moderátor törölte a felhasználási feltételek megsértéséért.

A felhasználót emellett 30 napra eltiltották a közösségi funkciók használatától, azok pedig, akik pozitívan értékelték a kommentjét, 30 napig nem szavazhatnak kommentekre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A történet szerencsére pozitív fordulatot vett, ugyanis a Steam ügyfélszolgálata nem csak hogy feloldotta a tiltást mind FREEDOMS117, mind a többi 2439 felhasználó fiókjáról, de az egyik ügyfélszolgálatos elmagyarázta a történtek okát. Elmondása szerint valamelyik moderátor azt gondolta, hogy a komment csalásra vagy a csalás elleni védelem megpiszkálására bátorít, sőt, a registrybe való belenyúlás miatt kifejezetten veszélyes, és ez szabályzatba ütközik, de belátták később, hogy tévedtek, mi több, felvették a kapcsolatot a fejlesztővel, hogy kinyomozzák, valóban aggályos-e a rendszer működése.

Időközben FREEDOMS117 is újra megnézte, mi a helyzet, és úgy látta, a csalásvédelem változott, már nem tapasztalt olyan problémákat, mint korábban. A Warlander kiadója, a Plaion azt írta, a Sentry Anti-Cheat bezárása után véletlenül maradt a tálcán az ikonja, és a program valójában leállt, továbbá nem gyűjt személyes adatokat, mert ezekre nincs szüksége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)