Hirdetés

Több játékban lesz cross-play a PlayStation vezetője szerint

|

Ahogy a régi mondás tartja: hisszük, ha látjuk.

Hirdetés

A Sony és a cross-play témája három éve ment nagyot, amikor a japán cég csak hosszú ellenkezés után volt hajlandó engedélyezni, hogy a Fortnite PlayStation 4-es játékosai más platformok népeivel is összeverődhessenek.

A PlayStation háza táján azóta valamelyest enyhült a közösködésellenes hangulat, hiszen már több játékban is élvezhetjük a cross-play nyújtotta lehetőségeket. A jövőben pedig ez további címek esetében is így alakulhat, legalábbis erről tanúskodik Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának friss nyilatkozata.

"Támogatjuk és ösztönözzük a cross-playt."

- felelte Ryan az Axios kérdésére. Állítása alátámasztására felsorolt néhány játékot, melyeknél már most is van cross-play (Fortnite, Rocket League, Call of Duty, Minecraft, s hamarosan a Destiny 2), illetve azt is megjegyezte, hogy "ezek száma a továbbiakban nőni fog". 

Hirdetés

Magyarán van némi okunk bízni benne, hogy a cross-play egyre kevésbé lesz ritka madár a PS-en, ám Ryan szavai még nem garantálnak semmit. A Gearbox ugyanis csak néhány hete jelentette be, hogy a kiadó kérésére el kellett távolítaniuk a playstationös Borderlands 3 cross-play funkcióját, melynek  lehetséges okára az Epic kontra Apple per világított rá: korábbi belsős dokumentumok bizonyítják, hogy a japánok jutalékot kérnek a lehetőség biztosításáért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Axios rákérdezett a Borderlands 3-ügyre is, a PlayStation fejese viszont azzal hárított, hogy nem akar "egy régi partnerrel fennálló élő üzleti kérdésről" nyilatkozni, hozzátéve, hogy a Sony minden kiadónál következetes irányelveket alkalmaz. 

A cross-play kérdését egyébként 2016-ban kezdte komolyabban pedzegetni a Microsoft, amibe később a Nintendo is beleállt, még közös reklámot is készítve a redmondiakkal. A Sony esetében viszont sosem ment könnyen a dolog, egy fejlesztő például két éve arról számolt be, hogy hiába könyörögtek hónapokig, a japán cég nem engedélyezte számukra a lehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)