Hirdetés

Több mint 10 év után került vissza egy ellopott Fable-emléktárgy a játék egyik fejlesztőjéhez

|

Egy szemfüles felhasználó az Ebayen szúrta ki a rég eltűnt plakettet, amely az eredeti Fable elkészültének állít emléket.

Hirdetés

Habár a Fable-széria a 2014-es Anniversary-kiadás óta nem bővült új produktummal (a Fable Fortune-t inkább felejtsük el), egyértelműen ez a Microsoft és az Xbox történetének egyik legismertebb exkluzív franchise-a, amelynek visszatérésén egy ideje már a Forza Horizon-sorozat mögött álló Playground Games szorgoskodik.

A játék azonban most nem ezzel került be a hírekbe, hanem egy szívmelengető történettel, amelynek egy veterán Fable-fejlesztő és egy játéktörténelmi jelentőségű emléktárgy a főszereplője.

Mike Ducker, aki az Anniversaryig bezárólag az összes Fable elkészítéséből kivette a részét nemrég az internet segítségével kapta vissza azt a névre szóló emlékplakettet, amellyel a 2004-es nyitóepizód rajtjakor ajándékozta meg a Lionhead Studios, s amelyet 2010-ben elloptak az otthonából.

Hirdetés

A nem mindennapi dísztárgyat az eBayen szúrta ki egy twitterező, majd egy bejegyzésben értesítette is Duckert a kincsről. A jogos tulajdonos erre felvette a kapcsolatot az eladóval, aki a rendhagyó helyzetre való tekintettel nem a 995 fontos (477 ezer forintos) kikiáltási összegért, hanem azon az áron juttatta vissza hozzá, amit ő maga is fizetett érte. Ducker beszámolója szerint így végül 10% kedvezményt kapott, pedig az eredeti árnál is hajlandó lett volna többet áldozni a relikviára.

A történet tehát mindenki számára jól végződött, s újfent bebizonyította, hogy olykor-olykor azért pozitív sztorik is kisülhetnek a sokat szidott közösségi médiából. Arra sajnos nem derült fény, hogy a névre szóló emléktárgy miként végezhette egy aukción, Ducker szerint viszont az eladónak nem is volt kötelessége felkeresni őt a meghirdetése előtt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)