Hirdetés

Tom Clancy's The Division 2 - a fejlesztők elhatárolódnak a politikától a játékban

|

A Ubisoft Massive ügyvezetője ki is fejtette, hogy miért döntöttek így.

Hirdetés

Rengeteg dolog utalt vagy utalhatott arra, hogy a Tom Clancy's The Division 2 nem lesz politikai felhangoktól mentes, viszont a Ubisoft úgy gondolta, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a játékban.

Hirdetés

Maga a történet az USA fővárosában és politikai központjában, Washington D.C.-ben játszódik. A Sweden Game Conference 2018 rendezvényen viszont Alf Condelius, a Ubisoft Massive COO-ja elmondta, hogyan viszonyulnak a politikai témákhoz.

"Ez egy kényes egyensúly, mert nem tehetjük meg azt, hogy nyíltan politizáljunk a játékainkban. A The Division 2 esetében például a történet a disztópikus jövőben játszódik, és sok jelenkori dolog utalhat arra, hogy esetleg ilyen is lehet a jövő. Viszont mégsem erről van szó, mert a játék a képzelet szüleménye. Ebben az univerzumban az emberek azért küzdenek, hogy jobbá váljanak a pusztuló világ ellenére. Ebbe sokan belelátják a politikát, de nekünk nem célunk az állásfoglalás ebben a témában."

- nyilatkozta Condelius. A vezető menedzser még az üzleti oldaláról is beszélt a dolognak, és elmondta, hogy a politika bevonásának könnyen negatív hatásai lehetnek, így gazdasági okokból is elkerülik a kényes témát a játékaikban.

A Ubisoftnak tehát nem célja, hogy bármilyen kampányüzenetet közvetítsen, és inkább hagyja, hogy a játékosok a saját elképzeléseiket vizualizálják a játékban. Maga a vállalat szeretne teljesen semleges maradni, hogy a játékok témája alapvetően sem legyen megosztó.

A Tom Clancy's The Division 2 egyébként jövő március 15-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Ti várjátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)