Hirdetés

Bosszúállók után szabadon - ez a 10 legjobb Marvel játék

|

A Marvel nemcsak a filmvásznon hódít, szerencsére időről időre egy frankóbb játékadaptációval is találkozunk. Amíg várjuk az idei Spider-Man játékot, csemegézünk a múlt legjobb címeiből.

Hirdetés

A héten debütált eposzi Bosszúállók: Végtelen háború, Square Enix egy (vagy több) készülő The Avengers játéka és a hamarosan megjelenő PlayStation 4-exkluzív Spider-Man kapcsán összeült a szerkesztőség, hogy kiválasszuk a tíz, általunk legjobbnak vélt Marvel-játékot. Nem volt könnyű, mivel mindegyik címben akad bőven kivetnivaló is, de persze a keményvonalas képregény (és játék) rajongóknak nehéz maradéktalanul megfelelni. Azért csak összeállt egy "Top 10" lista, ami nyilván szubjektív és a teljesség igénye nélküli, rátok vár a komment szekció, hogy kiegészítsétek ezt saját véleményetekkel. Na de előbb mi jövünk!

Hirdetés

10. The Amazing Spider-Man

A 2012-es, ugyanezen a néven megjelent mozifilm alapján készült akció-kalandjáték másfél év alatt szinte az összes elérhető platformra megjelent a PC-től kezdve a mobilokon át a Nintendo összesig. Az open world Spider-Man a film előzménytörténeteként szolgál, a harcrendszert pedig a Batman: Arkham széria alapján hozták létre, és bár idővel ellaposodott az élmény, el lehetett szórakozni vele.

9. Ultimate Spider-Man

Az azonos című képregény történetét feldolgozó Ultimate Spider-Man legizgalmasabb játékeleme kétségtelenül az volt, hogy a szituációnak megfelelően Pókemberként, illetve Venomként kellett megküzdenünk ellenségek hadával Manhattan és Queens utcáin. A 2005-ös beat 'em up játékot az a Treyarch fejlesztette, amely már 10 éve csak Call of Duty címeken dolgozik. Lehet, hogy vissza kéne térniük kicsit a Marvelhez is.

8. The Incredible Hulk: Ultimate Destruction

Szintén 2005-ből, ugyancsak egy beat 'em up, viszont ezúttal a kedvenc zöld óriásunkkal, Hulkkal a főszerepben. PS2-n, Xbox-on és GameCube-on is zúzhattunk Bruce Banner alteregójával, az Unstoppable Movement játékelemnek köszönhetően pedig gyakorlatilag azt csinálhattunk a nyitott világú akcióban, amit akartunk. Banner szinkronját Neal McDonough adta, aki már 1996 óta szinkronizálta a karaktert az animációkban, de felbukkant Ron Pearlman is a főellenség Abomination szerepében.

7. Spider-Man: Shattered Dimensions

A karaktereket tekintve a legszínesebb Spider-Man játék a listán. A sztori szerint Madame Web összehívja a multiverzum négy Pókemberét (Amazing, Noir, 2099, Ultimate), hogy megküzdjenek a legádázabb gonoszokkal, és a főellenség Mysterioval. A filmszerű történetvezetésnek, a belső nézetes boss-harcoknak és a négy különböző játékstílusnak köszönhetően a 2010-es Shattered Dimensions a lista egyik legkülönlegesebb darabja, mi tudtuk nagyon szeretni a maga idejében.

6. Ultimate Marvel vs. Capcom 3

A Marvel szuperhősei és a Capcom legjobb bunyósai már harmadszorra csaptak össze a sorozat 2011-ben megjelent részében. A Marvel vs. Capcom játékok legszórakoztatóbb darabja rengeteg karakterrel, képregényszerű látványvilággal, és nem utolsósorban izgalmas, kombó-alapú játékmenettel lopta be magát a verekedős játékok rajongóinak szívébe. A játék felújított verziója pedig tavaly jelent meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, így szebb grafikával és optimalizált netkóddal csaphatunk össze a három a három elleni harcokban. Vicces, pörgős, jó cucc, érdemes kipróbálni.

A lista még nem ért véget, lapozzatok!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)