Hirdetés

Törölte a YouTube PewDiePie videóját, amiben az egyik legnagyobb gyerekcsatornát ekézte

|

A platform szerint a videós irányelveket sértett nemrég közzétett diss trackjével.

Hirdetés

Irányelveik megsértésére, cyberbullyingre és kiskorúak veszélyeztetésére hivatkozva leszedte a YouTube PewDiePie egyik friss, négy napja posztolt videóját, amiben a youtuber a Cocomelon nevű, népszerű YouTube-gyerekcsatornát egy Coco című dallal ekézi.

A The Verge szerint PewDiePie úgy általában a csatorna tartalmaiból és az azt néző gyerkőcökből csinált tréfát, olyan sorokkal és káromkodásokkal kísérve, mint pl. "A közönségetek csak egy rakás kib*szott szűz", sőt, a videó végéhez közeledve azt is láthatjuk, ahogy gyerekek kartonfegyverekkel hadonászva egy dinnyével veszik fel a harcot.

A videóban amúgy 6ix9ine rapperből és J.K. Rowling íróból is gúnyt űzött PewDiePie, az utóbbi kapcsán azzal a szöveggel, hogy "I'll spoil Harry Potter, wait, JK already did that", azaz nagyjából "Tönkreteszem nektek a Harry Pottert, ja, várj, J.K. már meg is tette", ezzel valószínűleg Rowling tavaly tett, a transznemű közösséget sértő megnyilvánulásaira célozva.

Hirdetés

Egyik tweetjében a YouTube pontosan tisztázza a videóval kapcsolatos gondokat, és hogy az miképp sértette a platform szabályzatát: egyrészt csak úgy fest, mintha gyerekeknek szólna, közben számukra nem megfelelő tartalomról van szó, másrészt a posztolt anyag túllép mind a kritika, mind a "diss track" műfajainak határán. A cég azt is leszögezte, hogy bármilyen formában is történjék újrafeltöltés, azokat a videókat is le fogják szedni (kivéve jelenetképek esetében).

PewDiePie már tavaly kiszemelte magának a masszív tempóban növekvő Cocomelon csatornát, ami tavaly decemberben lépte át a százmillió követőt, és most sincs túlzottan messzire a youtuber saját követőtáborának számától (105 millió vs. 109 millió). Mindenesetre PewDiePie egy február 17-i videójában már kijelentette, hogy részéről a dal volt a finálé, mert egyfelől nem lenne vicces folytatni a témát, másrészt nem is igazán érdekli a Cocomelon.

Az elmúlt években a youtubernek egy másik csatornával, az indiai T-Seriesszel is volt balhéja, ám az komolytalansága ellenére idővel el is durvult.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)