Hirdetés

TotalBiscuit özvegye fontolóra vette, hogy eltünteti a híres youtuber és játékkritikus tartalmait

|

Nem valamilyen régi sérelem vezérelte, más ok miatt merült fel benne, hogy törli a néhai John Bain YouTube-csatornáját és eltávolítja az internetről egyéb munkáit.

Hirdetés

2018 tavaszán valósággal sokkolta a gamerközösséget, hogy a rákkal folytatott négy évnyi küzdelem után John "TotalBiscuit" Bain szervezete feladta a harcot. A kommentátorként és kritikusként is ismert youtuber mindössze 33 éves volt.

Bár távozott, hála az általa készített vagy a közreműködésével megvalósult számos videónak és hangfelvételnek köszönhetően a rajongói időről-időre visszatérhettek a totalbuiscuites tartalmakhoz, ha épp tisztelegni szerettek volna előtte, vagy csupán nosztalgiázni szerettek volna. 

Hirdetés

Özvegye, Genna Bain attól tartott, hogy gépi tanulás segítségével ezen a több ezer órányi anyagon edzett, a néhai TotalBiscuit hangját megtévesztően utánozni képes MI révén olyan állásfoglalásokat adnának elhunyt férje szájába politikai és társadalmi kérdésekben, amelyek a valóságban sosem hangzottak el tőle.Félelme nem is volt megalapozatlan, ugyanis több visszaélésre is sor került már - írja a Vice. Éppen emiatt vette fontolóra Genna, hogy eltávolítja az internetről John teljes életművét.

A rajongók egy része megértően viszonyult hozzá, mások ellenben kérlelték, hogy ne fossza meg őket a számukra oly kedves tartalmaktól, valamint rámutattak arra, hogy ami egyszer az internetre kikerül, azt utána lehetetlen eltüntetni. Genna később egy posztban jelezte, hogy utánaolvasott a témának, és rájött, hogy feleslegesen erőlködne, hiszen már egy 5 másodperces felvétel is elég John hangjának klónozásához, ezért inkább azon fáradozik majd, hogy megőrizze férje hagyatékát, hogy amikor valaki újra megpróbál visszaélni a hangjával, akkor a rajongók el tudják dönteni, hogy amit hallottak, valódi, vagy hamis.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)