Hirdetés

Tovább bonyolódhat a Blizzard egyik botrányos pere

|

A kiadónál azt hihették, sikerrel lezárták az egyik bírósági ügyüket, de egy hatóság megtámadta a már megkötött megállapodást.

Hirdetés

Lassan már azt sem egyszerű számon tartani, milyen szálai vannak az Activision Blizzard botránysorozatának, a minőségbiztosításon dolgozó kollégák sztrájkja és a Bobby Kotick személye körüli aggályok mellett persze ott vannak a legkorábban felmerülő, toxikus munkahelyi kultúrára és diszkriminációra vonatkozó vádak. Ezek kapcsán (tovább bonyolítva  a helyzetet) több szálon folyik a kiadóóriás elleni pereskedés is, az egyik bírósági ügy pedig akár új lendületet is kaphat, miután 2021-ben úgy tűnt, lezárult.

Tavaly szeptemberben minden jel arra mutatott, hogy a céget perelő állami szervezet, az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottsága (EEOC) meg tud állapodni az Acitivision Blizzarddal, aminek részeként egy 18 milllió dolláros kártérítési alapot is létrehozott volna a kiadó.

Hirdetés

Ezt megtámadta egy volt alkalmazottjuk, de nem ő volt az egyetlen, aki nem volt elégedett. A júliusban a botrányt kirobbantó keresetet beadó kaliforniai Egyenlő Foglalkoztatási és Lakhatási Hivatal (DFEH) is arra kérte a bíróságot, hogy ők is beavatkozhassanak.

Azzal érveltek, hogy a két fél közötti megállapodás (aminek csak egy részét képezi a kártérítés) arra sarkallhatja, sőt, lehet, hogy kötelezheti is az érintetteket, hogy a DFEH saját perében jelentőséggel bíró bizonyítékokat hallgassanak el, vagy semmisítsenek meg.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Egy decemberi döntés szerint a bíróság elutasította a klaiforniai hatóság indítványát a beavatkozásra, arra viszont lehetőséget biztosított, hogy a bírósággal ismertesse a megállapodásra vonatkozó álláspontját.

Ennek kapcsán viszont pénteken fellebbezést nyújtott be a hivatal, azaz megpróbálják elérni, hogy mégis aktív részesei lehessenek a másik pernek, ezzel potenciálisan úgy bizonyítékokkal alátámasztva saját vádjaikat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)