Hirdetés

Troy Baker bocsánatot kért, mégsem lesz NFT a hangjából

|

Miután rengetegen fejezték ki nemtetszésüket, a színész felbontotta a szerződését a céggel.

Hirdetés

2022 online vitáinak jelentős része kétségtelenül az NFT témát járja majd körül. A blokklánc alapokra épülő virtuális művészeti alkotások egyesek számára az önkifejezés eszközei, mások viszont csak egy végtelenül káros piramisjátékot látnak bennük, amiből pár leleményes csaló meggazdagodhat.

Mint mindig, az igazság most is valahol középen van, de az biztos, hogy a játékipar kapcsán sokat fogjuk még emlegetni a fogalmat, erre jobb már most felkészülni.

Hirdetés

NFT nemcsak egy kép, hanem akár egy hang is lehet, ahogy arra nemrég Troy Baker is rávilágított, mikor bejelentette, hogy partnerségre lép egy céggel, akik több mint 8000 egyedi hangot adnak el NFT formában, amik segítségével aztán bárki egyedi hangot kölcsönözhet majd magának, például amikor a fura avatárjával néhány év múlva a metaverse-ben sétálgat. A dolog sokaknál kiverte a biztosítékot.

Egyrészt azért, mert egy ilyen technológia potenciálisan munkát vehet el szakmán belül (ha minden reklámszöveget fel tud olvasni egy Troy Baker mesterséges intelligencia, miért fizetne valaki más szinkronszínészt). Másrészt pedig azért, mert a technológia mögött álló céget már most is lopáson kapták, még a saját terméküket is úgy promózták, hogy egy másik hang-generáló szolgáltatásból lopták ki a promóanyagot, annak bármilyen említése nélkül.

Baker a hétvégén megköszönte a rajongók visszajelzéseit (amik összességében bőven kimerítik az online bullying lehetőségeit, de a jelek szerint elérték a céljukat), elnézést kért, amiért beleállt a negatív hangokba, és felbontotta a szerződését a céggel.

De nem mindenki hátrál meg ilyen könnyen. A Ubisoft szerint például egész egyszerűen azért ágálnak az NFT-k ellen a rajongók, mert nem értik őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)