Hirdetés

Troy Baker hangalapú NFT-k gyártásába szállt be, a játékosok nem örülnek

|

Érdekes, ugyanakkor elég megosztó projekthez csatlakozott az egyik legismertebb videojátékos szinkronszínész.

Hirdetés

A kriptovaluták farvizén érkezett, és villámgyorsan rengeteg támogatóra tett szert az új divat, meglepően sokan kezdtek el foglalkozni a nem helyettesíthető tokenekkel. Persze még többen vannak, akik ellenzik ezt az egészet.

Nem újdonság, hogy az NFT-k már a videojáték-iparba is beszivárogtak, egy csapat azonban az ikonikus képek, vagy más-más ruhába öltöztetett majmok helyett újfajta tokeneket szeretne hozni a közösségnek, és ehhez nem is akármilyen partnert találtak.

Hirdetés

A Voiceverse olyan NFT-ket készítene, amelyeket megszerezve nem egy kép lesz a miénk, hanem tulajdonképpen valaki másnak a hangja. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy a metaverzumon belül nemcsak a külsőnket változtathatjuk majd meg, hanem a megfelelő token birtokában a hangunkat is. A cég szerint jogi hercehurca nélkül készíthetünk így egyedi hangoskönyveket, YouTube-videókat, online oktatóanyagokat, vagy akár podcasteket. Elvileg az eredeti szinkronszínész is részesül a jogdíjból így, és ha az NFT ára növekszik, akkor ő is többet kereshet ezzel.

A csapatnak már sikerült egy partnert szereznie ehhez a vállalkozáshoz a streamerként és humoristaként tevékenykedő Andy Milonakis személyében, de nemrég egy újabb illető jelentette be, hogy beszállt a buliba. Méghozzá az a Troy Baker, akinek a hangját rengeteg kiváló videojátékban hallhattuk már, hiszen ő alakította többek között a The Last of Us Joeljét, és a Far Cry 4 főgonoszát, Pagan Mint is.

A szinkronszínész a Twitteren jelentette be a partnerséget, és a bejegyzésben nem csak arról írt, hogy ezzel talán új eszközöket adhatnak a különböző tartalomgyártók kezébe, hanem megalapozva a kellő hangulatot még azt is közölte, hogy utálkozhatunk vagy alkothatunk.

Baker azért később elismerte, hogy nem volt minden rendben az eredeti posztjával, de látszólag hálás a pozitív és a negatív visszajelzésekért is.

Sokan valószínűleg már alapjáraton elutasítják az NFT-k koncepcióját, de akadnak olyanok is, akik azt kifogásolják, hogy MI végzi a felolvasást, hangalámondást és szinkronizálást, azaz hosszú távon azoktól veszi el a kenyeret, akiknek ugyanaz a hivatása, mint Bakernek. Mások inkább a tokenek környezetre gyakorolt hatása miatt aggódnak. Úgy fest, a Voiceverse is tisztában van ezzel, és jelezték, hogy keményen dolgoznak azon, hogy környezetkímélőbb módszert alkalmazhassanak a hangalapú NFT-k kapcsán.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)