Hirdetés

Túl sok játék és energiaital miatt esett kómába egy norvég srác

|

16 óra Call of Duty és négy liter energiaital után veseleállással, életveszélyes állapotban szállították kórházba a fiatalt.

Hirdetés

A norvég srác története szolgáljon mindenki számára intő példaként, hogy mindenkinek meg kell tanulni, hogy hol a határ.

"Call of Duty-ztam. Aztán minden elsötétült és elájultam" - mesélte Herik Eide Dahl a helyi lapnak. A norvég diák alig 14 éves az iskolájában lanozott a barátaival és amikor kiment a büfébe pihenni egy kicsit, összeesett. Azonnal kórházba szállították, Dahlnak leálltak a veséi és kómába esett.

Az orvosok megállapították, hogy négy liter energiaitalt ivott meg a játékmaraton alatt, ami jóval meghaladja a gyártók által meghatározott biztonságos napi adagot. Az orvosoknak sikerült megmentenie Dahl életét, de további tizenhárom napot töltött a kórházban állandó megfigyelés alatt. Gyógyszerekre volt szükség ahhoz, hogy a vérnyomását normális keretek között tarthassák.

Anna Katherine Duns, Dahl egyik orvosa elmondta, hogy "súlyos életveszélyben volt" a gyerek. Szerinte sok minden játszhatott szerepet abban, hogy ilyen hevesen reagált, de mivel semmilyen fennálló betegségről nem tudnak, ezért a túl sok energiaital elfogyasztására gyanakodnak.

Értjük mi, hogy...

...de a játék is lehet veszélyes, ha az ember felelőtlenül csinálja.

Ugye ti ennél azért jobban odafigyeltek magatokra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)