Hirdetés

Már a sportmelltartó is para? Pontosan miért büntet a Twitch?

|

Az elmúlt hetekben több streamer is kapott figyelmeztetéseket, sőt rövidebb eltiltást is, azonban ezek hátterében sokszor furcsa, érthetetlen okok állnak, melyeket a Twitch nem siet megválaszolni.

Hirdetés

A Twitch az elmúlt évben szigorított felhasználási feltételein és azt is megígérte, hogy sokkal szigorúbban figyelik és szankcionálják azokat a streamereket, akik szembemennek az oldal által meghatározott irányelvekkel. Ezzel persze semmi baj nincs, azonban az elmúlt hetekben kiszabtak néhány megkérdőjelezhető büntetést, ami gondolkodóba ejtette a közösséget.

Hirdetés

A cég tényleg nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kérdéses tartalmakat gondosan átnézzék és kontextustól függően járjanak el vele. Ott van például az a szabály, hogy fehérneműben nem lehet streamelni. De mi számít fehérneműnek? Ha például fürdőruhában van az ember, akkor inkább ne streameljen? Míg a legtöbb helyen a kérdéses tartalmakat a biztonság kedvéért azonnal letiltják, addig a Twitchen kontextustól függően bírálják el azokat, tehát ha a strandon vagyunk fürdőruhában, az simán belekerülhet egy közvetítésbe, de ha valaki a hálószobájában illegeti magát bikiniben vagy kisgatyában, akkor nem árt számolnia a következményekkel. 

Éppen ezért volt furcsa néhány, a közelmúltban kiszabott retorzió, ugyanis ezek teljesen szembemennek az eddig tendenciával. A Kotaku írt arról, hogy a Fareeha nevű Overwatch streamer például egy edzőteremből közvetített követőinek, ahol értelemszerűen sportmelltartót viselt. Ez ugyan fehérnemű, viszont - hasonlóan a bikinis példához - teljesen átlagos viseletnek számít egy edzőteremben, ráadásul egy sportmelltartó sokkal kevésbé kihívó viselet, amint egy bikinifelső vagy akár egy átlagos JRPG női karakterének cosplaye, így kissé furcsa az eltiltás. 

Fareeha figyelmeztetést és egy 90 napos próbaidőt kapott, ezt pedig megosztotta a Twitteren, ahol a hírre több streamer is közzétette a vele megesett furcsaságokat. Volt egy cosplayer, quqco, aki a Street Fighter játékok Chun-Lijének öltözve közvetített, ehhez pedig - a hitelesség kedvéért - fedetlenül hagyta combját, és úgy állította a kamerát, hogy ez jól látható legyen.

3 napig nem közvetíthetett. 

Azt azért érdemes tudni, hogy ő eleve is szeret mélyen dekoltált ruhákban a kamera elé ülni, ahogy arról egy gyors kereséssel bárki meggyőződhet.

A streamerek elmondták, hogy a legzavaróbb az egészben számukra az volt, hogy a homályban tapogatóznak; nem értik mi lehetett a gond a streamjeikkel, hiszen náluk sokkal lengébben öltöző lányokat is találunk szép számmal a Twitchen, akiknek érintetlenül folynak közvetítései. Többen gyanakodnak a Livestreamfail nevű subreddit trolljaira is, akiknek szokása kipécézni egyes tartalomgyártókat, hogy aztán tömegesen jelentsék őket, nők esetében legtöbbször "szexuálisan kifogásolható tartalom" címszóval.

Sajnos a legtöbb esetben a Twitch nem siet magyarázatot adni arra, hogy miért szabott ki büntetést a tartalomgyártókra, így a felhasználási feltételek terén is csak találgatni tudnak a streamerek, hogy meddig mehetnek el. Fareeha például megpróbálja humorral oldani a büntetés okozta feszültséget, így a 90 napos próbaideje alatt elmondása szerint végig garbóban és hosszúnadrágban közvetít majd, a legcsekélyebb esélyt sem adva a támadásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)