Hirdetés

Több népszerű streamert is bannoltak a Twitchről

|

Szerzői jogok megsértése miatt kaptak sokan átmeneti kitiltást.

Hirdetés

A magyar származású Overwatch-profi, Félix 'xQc' Lengyel is a banhammer áldozatául esett.

Hirdetés

Péntek reggel számos népszerű Twitch közvetítő, beleértve xQc-t, TSM_Daequan-t, KittyPlays-t és a cloud9 játékosát, Sneaky-t, ideiglenes kitiltásban részesült a platformról, ugyanis a DMCA (Digital Millennium Copyright Act) megállapodás szerint mindannyian szerzői jogokat sértettek. A hirtelen pánikot követően persze megnyugodhattak, hiszen csupán egy 24 órás megrovóról volt szó.

Mint kiderült, a kifogásolt tartalom egy amerikai rapper, Juice Wrld zenéje volt, amiről a streamerek különösebb utánajárás nélkül mit sem sejthettek. Ami az ideiglenes eltiltások pikantériáját adja, az egy pénteki Fortnite verseny volt, ami közvetlenül a büntetések kiosztása után vette kezdetét, ergo több népszerű Twitch-személyiség is kimaradt a buliból. A versenyt az UMG és a népszerű YouTuber, Keemstar rendezte, eseményeik pedig rendre több mint 500 ezer nézőt vonzanak a streaming platformon.

Keemstar közreműködésének hála a virtuális bilincs  még idő előtt lekerülhetett a résztvevőkről, így zavartalanul folytatódhatott a battle royale-buli. Az mindenesetre érdekes, hogy ha csak bizonyos esetekben is, de a Twitch elkezdte komolyan venni a szerzői jogot és az annak megszegéséért járó büntetéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)