Hirdetés

A Twitchen több ezer dollárt lehet keresni alvással

|

Sok streamer rákapott a dologra, és elkezdték közvetíteni, ahogy alszanak. Közben persze megállás nélkül pörög az adományszámláló.

Hirdetés

A Twitch.tv megélt már jó pár igazán furcsa időszakot. Volt, amikor a social eatingen pörgött mindenki, aztán az "általános csevegés" kategória vette át a vezetést. Míg ez a kettő hóbort idővel kapott saját kategóriát, az új őrület, vagyis az alvás valószínűleg nem fog soha. Vannak ugyanis streamerek, akik dolguk végeztével nem lövik le a kamerát, hanem közvetítik a pihenésüket is. Közben pedig mondanunk sem kell, több ezer dollárt keresnek.

Hirdetés

Matthew "Mizkif" Rinaudo egy éjszaka aludni tért, a kamerát pedig bekapcsolva hagyta, hogy az hadd közvetítse, ahogy szunyókál. Mielőtt betakaródzott volna, bekapcsolta az a funkciót, ami 1-2 dolláros minimum támogatásokért cserébe megengedi a nézőknek, hogy kirakjanak egy videót a képernyőre. Mizkifet reggel 5600 dollár (nagyjából 1,65 millió forint) várta.

"Anyám azt hiszi, hogy nem csinálok semmit. Azt várjátok meg, amíg rájön, hogy alvással kerestem pénzt."

- mondta a videós. Persze nem ő volt az első, és nem is ő lesz az utolsó, aki az ágyban töltött pihenésével kereste meg a reggelije árát. Kacey "Kaceytron" Caviness 2000 néző előtt horkolt, akik nem mellékesen egy szövegfelolvasó program segítségével igyekeztek felkelteni a streamert. 

Egyébként függetlenül attól, hogy sokan most kezdik felfedezni az "alvó streamek" létezését, nem teljesen új a jelenség. Korábban is előfordult már, hogy egy tartalomgyártó a kamerák előtt pihent, és ennek meglehetősen egyszerű oka volt: az illető elfáradt. Több ezren nézték tavaly például Asmongoldot is, ahogy a WoW Classic szerveres sorban állás közben ledőlt egy kis pihenőre.

Sokan hosszú órákat, akár egész napokat átjátszanak a kamera előtt, hogy szórakoztassák vele a nézőiket, ilyenkor pedig előfordul, hogy egy-egy pillanatra elbóbiskol az ember. Így legalább kipihenhetik magukat és pénzt is keresnek azon nézők jóvoltából, akik élvezik a műsort, és részesei akarnak lenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)