Hirdetés

A játékoknak nem kell befejezés

|

Mindezt a Ubisoft kreatív igazgatója állítja. Vajon őszintén így gondolja, vagy más események állhatnak a háttérben?

Hirdetés

A Ubisoft egyik főembere, Jason VandenBerghe egy hosszabb hangvételű bejegyzésben értekezett erről az érdekes témáról, következzen most néhány kiragadott gondolat.

VandenBerghe szerint egyáltalán nem baj, ha valaki nem játszik végig egy játékot, sőt, tudatos dizájneri döntésként is megállja a helyét, ha valaki nem készít végkifejletet játékához.

"Rengeteg olyan játék van, ami nem rendelkezik végkifejlettel. A legtöbb árkád stílusú és MMO játék például ilyen. A Sims sem ér véget. És a póker? A sakk? A foci?"

"Sőt, a világ legrégebb óta kedvelt játékainak nagy része is úgy van kitalálva, hogy szintén soha se érjenek véget. A Sudoku egy fajtája egy másikhoz vezet, majd az is egy másikhoz."

"A játékosok azon képessége, hogy akkor hagyják abba a játékot, amikor akarják, benne van a stílusban, a formában. Ez nem rossz, inkább jó dolog (...) Lerakni a kontrollert a végső átvezető videó közben egy videojáték esetében nem bűn. Ez egy belső része ennek a művészeti formának."

"Soha nem fejeztem be az első BioShockot, mégis úgy emlékszem rá, mint élvezetes játékra. Grim Fandango? Soha nem értem a végére. De biztos vagyok benne, hogy a dizájn megbeszéléseken merítek belőle! Nem játszottam ki egy Z-t sem, de így is szórakoztatóak."

Bennem azért felmerült egy kérdés VandenBerghe úr kijelentéseivel kapcsolatban: vajon komolyan így gondolja, vagy csak a Far Cry 3 sokak által csúfosnak tartott befejezését akarja menteni? Sőt, tovább megyek: a Tom Clancy's The Division és a The Crew készítésével a Ubisoft láthatóan elmozdul a többjátékos mód felé, vajon idővel új korszak köszönt be, ahol nem a single player rész rövidsége, hanem hiánya miatt fogunk szomorkodni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)