Hirdetés

Így álmodnak új világokat a kedvenc játékaid művészei

|

A látvány a játékok egyik legfontosabb része, mégis keveset hallunk azokról, akik felelősek érte. Most három művész munkáját is bemutatjuk.

Hirdetés

Mindig az egyén ízlésétől függ, hogy egy játékban a szórakoztató játékmenetet vagy az izgalmas történetet tartja a legfontosabbnak, de a látvány mindenkiben nyomot hagy. A hatalmas felelősség ellenére mégis csak ritkán halljuk azon zsenik nevét, akik megállás nélkül azon dolgoznak, hogy új, lélegzetelállító univerzumokat álmodjanak meg és keltsenek életre. Szerettünk volna most ezzel egy kicsit szembefordulni, és a játékvilág névtelen hőseit is bemutatni.

Fabien Troncal, Ubisoft Montréal

Órákat lehet arról vitatkozni, hogy akkor a Watch Dogs beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket vagy sem, de annyiban talán mindannyian meg tudunk egyezni, hogy a játék vizuális stílusa állatira menő. A játék világának ezen aspektusáért részben az Ubisoft Montréal egyik munkatársa, Fabien Troncal a felelős, aki főleg promóciós grafikák készítésével foglalkozik a cégnél. Ez nagyjából azt jelenti, hogy ő tervezi meg azokat a látványos plakátokat és posztereket, amik láttán aztán az emberek nyitogatni kezdik a pénztárcájukat. Akinek tetszenek az alábbi művek, nyugodtan nézzen körül a művész hivatalos weboldalán vagy az ArtStation profilján.

Eric Spitler, Vigil Games

Nem mehetünk el Eric Spitler fantasztikus művei mellett sem. Ő leginkább az NCSoft, a Warthog és a Vigil játékaihoz nyúlt hozzá, ami azt jelenti, hogy ő az egyik lángelme a Darksiders játékok fantasztikus fantáziavilága mögött. Spitler főleg karaktermodellekkel és digitális szobrászattal foglalkozik, amelyek közül mindkettőből lehet pár példát látni az alábbi képek között. Természetesen neki is van saját weboldala, illetve ArtStation oldala, ahol belemélyedhettek a munkásságába.

Tal Peleg, Naughty Dog

Most pedig jöjjön a legjobb, amit stílszerűen a legvégére hagytunk. A mai utolsó kiemelt művészünk Tal Peleg lesz, aki a Naughty Dog csapatában dolgozik animátorként. Aki nem annyira otthonos a játékvilágban, vagy az elmúlt néhány évben internetmentes környezetben élt: a Naughty Dognak olyan csodálatos műveket köszönhetünk, mint az Uncharted vagy a The Last of Us. Peleg úgy tűnik, rendkívül bele tudta élni magát a Dante's Inferno világába is, ugyanis úgy döntött, hogy egy rövid animációs filmmel tiszteleg a játék sötét, de mégis költői látványvilága előtt. Az eredmény egyszerűen elképesztő, akit pedig részletesebben is érdekel, hogy mennyi munka ment bele, az itt olvashat is egy interjút a készítővel:

Dante's Redemption - Official Fan Fiction Short from Tal Peleg on Vimeo.

Nektek melyik alkotás tetszik a legjobban? Van esetleg olyan általatok ismert vizuális művész, akit különösen tiszteltek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)