Hirdetés

Új kategóriákkal bővült a Grammy, videojátékok zenéit is díjazni fogják a jövőben

|

Kár, hogy valószínűleg visszamenőleg nem fogják elhalmozni díjakkal a jobbnál jobb játékzenéket.

Hirdetés

Egy videojáték nem csak attól lesz hangulatos, hogy csodaszép tájakon kalandozhatunk vagy pörgős akcióban lehet részünk. Általában rengeteget nyom a latba az is, hogy milyen dallamokat komponáltak az adott alkotáshoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az elmúlt évtizedekben nagyon sok játékzene bérelhetett helyet hosszú időre a fejünkben.

A videojátékos díjátadókon már eddig is díjazták a soundtrackeket, de a jövőben egy igencsak nívós eseményen is összefuthatunk új kedvencünkkel. 2023-tól ugyanis már öttel több kategóriája lesz a Grammynek, ezek közül pedig a számunkra a jó hosszú nevű "Best Score Soundtrack For Video Games And Other Interactive Media" lehet a legérdekesebb.

Hirdetés

Ezzel a díjjal a Hanglemez Akadémia azokat a soundtrackeket szeretné díjazni, amelyeket kifejezetten egy videojátékhoz vagy interaktív médiához készítettek, és a kvalifikációs időszakban jelentek meg. A tervek szerint a következő Grammy-gálán szerepelni is fog ez a kategória, de legközelebb már a költészetet is díjazzák a bulin. Határozottan jó hír ez a díjátadó kapcsán, hiszen sok videojátékos muzsika bőven képviseli azt a szintet, amelyet a filmzenék, és az sem kis dicsőség, ha egy játéknak hivatalosan Grammy-díjas zenéje van.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Noha más kategóriában, de eddig két videojáték zenéje is nyert már a Grammy-t, az egyik a Civilization IV (Baba Yetu), a másik pedig a Kirby Super Star (Meta Knight's Revenge). Ti mely alkotásoknak ítélnétek oda ezt a díjat visszamenőleg?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)