Hirdetés

Új nevet kap az Overwatch egyik karaktere az Activision Blizzard botrány miatt

|

Miután a kommentátorok nem voltak hajlandóak kimondani Jesse McCree nevét, a Blizzard lépésre kényszerült.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az Activision Blizzard botrányának kirobbanását követően az e-sport-kommentátorok úgy döntöttek, nem mondják ki többé McCree nevét. A karakter a legutóbb a Diablo IV-en vezető pályatervezőként dolgozó, de a cégtől a napokban távozott Jesse McCree-ről kapta a nevét, aki feltehetően szintén részt vett a szexuális zaklatásokban és a toxikus munkakörnyezet fenntartásában.

A fejlesztők ma egy közleményt adtak ki, amivel bejelentették, megváltoztatják a játékbeli McCree nevét.

Hirdetés

Eredetileg szeptemberben indult volna egy új történetszál, amiben McCree is kulcsszerepet játszott, de ezt elhalasztják, és csak egy új FFA pálya érkezik hamarosan. A közlemény szövege a következő: 

"Arra az elvre építettük fel az Overwatch univerzumát, hogy a befogadás, az egyenlőség és a remény építi a jobb jövőt. Központi értékek ezek a játék és az Overwatch csapata számára is.

Miközben folyamatosan beszélgetünk arról, hogyan érhetünk fel az értékeinkhez, és hogyan mutathatnánk meg ezek iránti elkötelezettségünket a játék világán keresztül, úgy érezzük, szükség van a jelenleg McCree néven ismert hős nevének megváltoztatására, hogy jobban szimbolizálhassa, amit az Overwatch jelent."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

"Tudjuk, hogy egy ilyen közkedvelt és központi hős kapcsán minden változtatás helyes implementálásához idő kell, és beszámolunk majd arról, hogy halad a folyamat. A közeljövőben, szeptemberben terveztünk elindítani egy új, friss tartalmakkal kísért történetszálat, aminek McCree központi szereplője volt. Mivel szeretnénk ezt a változtatást integrálni ebbe, elhalasztjuk a sztorit az év későbbi részére, és egy FFA pályát kínálunk helyette. A továbbiakban a játékbeli karaktereket nem nevezzük el valódi munkatársak után, és jobban átgondoljuk, milyen utalásokat teszünk az Overwatchban a való világra.

Ezzel megerősíthetjük, hogy egy olyan fiktív univerzumot építünk, ami kétségkívül eltér a való világtól, és jobban bemutatja, hogy az Overwatch megalkotása valóban csapatmunka. A frissítéseken már dolgozunk, és részei az őszinte önreflexiónak, annak, hogy meghozzuk a szükséges lépéseket, hogy olyan jövőt építsünk, amiért érdemes harcolni. Tudjuk, hogy a tettek többet érnek a szavaknál, és reméljük, megmutathatjuk, mennyire elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az Overwatchot jobb élménnyé tegyük, és a csapatunkat a lehető legjobbá formáljuk."

Azt tehát nem árulták el, a jövőben hogy kell majd szólítanunk a cowboyt, de nem lepődnénk meg, ha Cowboynak hívnák. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)