Hirdetés

Új stúdiót indítottak az XCOM és a Civilization játékok korábbi fejlesztői

|

A jövőben is olyan játékokkal fognak foglalkozni, amikhez igazán értenek.

Hirdetés

A stratégiai játékok kedvelőinek biztosan ismerős a Firaxis stúdió neve, akik - a teljesség igénye nélkül - olyan játékokat készítettek, mint az XCOM: Enemy Unknown és az XCOM 2, vagy épp a Civilization III és IV. A felsorolt játékokban közös az is, hogy mindegyiknek ugyanaz a személy, Greg Foertsch volt a művészeti vezetője, aki több mint 20 évet töltött a csapat kötelékében.

Hirdetés

Megannyi siker és megpróbáltatás után azonban Foertsch és néhány kollégája úgy döntött, hogy új kihívásokat szeretnének, ezért megalapították a Bit Reactor névre hallgató stúdiót, ahol a jövőben is körökre osztott stratégiai játékok fejlesztésével szeretnének foglalkozni. A motivációja a stílus hanyatlásából ered, amivel kapcsolatban 1-2 gondolatot is megosztott:

"A egész műfaj hanyatlásnak indult, mivel nincs elég érték a produkciókban. Van mód arra, hogy elmeséljünk történeteket anélkül is, hogy hatalmas szövegeket kellene elolvasni a játékosoknak. Mi erre fogunk fókuszálni - szeretnénk elmosni a határokat a stratégiai és az akciójátékok között."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az új stúdió rendkívül ambiciózus célokkal lát neki a munkának. Az év legjobb játéka díjat akarnak nyerni minél előbb, amiért szerintük bárkivel fel tudják majd venni a versenyt. Egyes beszámolók szerint már több projekten is dolgoznak a Bit Reactor alkalmazottai, ahhoz azonban, hogy bármit eláruljanak ezekről, még nagyon korai stádiumban járnak. Azt azért már tudjuk, hogy PC-n és konzolon is a legjobbat akarják nyújtani és a cross-play, illetve a mobil platformok is fontosak a számukra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)