Hirdetés

Újabb EA-botrány: most gyerekmagazinokban promózza mikrotranzakcióit a kiadó

|

Többen már bojkottot hirdettek a FIFA Ultimate Team ellen, amiért meglehetősen kiszolgáltatott célcsoportnak reklámozza az Electronic Arts a játékhoz tartozó fizetőeszközt.

Hirdetés

A mikrotranzakció szó hallatán valószínűleg a legtöbb embernek az Electronic Arts - Activision - Take-Two szentháromság jut eszébe, és valljuk be, mindhárom kiadó jócskán rászolgált a kétes hírnévre. Az EA ráadásul örökre megváltoztatta a loot boxok világát a Star Wars: Battlefront 2-vel, ami miatt még politikusok is vitáztak a játékbeli fizetési rendszerekről.

Hirdetés

Az csapta ki a biztosítékot az internet népénél, hogy valaki felfedezte egy gyerekmagazinban, amint az EA épp a FIFA Ultimate Teamhez tartozó FIFA Pointokat reklámozza, mondván ez szükséges a jó focistacsomagok bontásához. Tudjátok, ez az a mechanika, melyről több országban is megállapították, hogy szerencsejáték, és legalább ugyanannyi helyen vizsgálják, hogy az-e.

Többen is felszólaltak az ügyben, és rengetegen gondolják azt, hogy a játékon belüli vásárlások normalizálása ilyen fiatal korosztály számára, finoman szólva is etikátlan. Olyanok is akadnak Redditen, akik bojkottra buzdítják a játékosokat. 

Ha nyilvánosságot kap a megmozdulás, az ismét visszaüthet az EA-re, akik a Battlefront II megjelenése után már tapasztalhatták a népharagot. Egy FIFA profi, Tim "Tim Latka" Schwartmann, aki a német FC Schalke 04 e-sportcsapatában játszik, épp pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy a következő szezon során egyetlen garast sem költ a FIFA Ultimate Teamben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)