Hirdetés

Újabb fejestől szabadult meg a Ubisoft

|

Tommy François a cégnél napvilágra került botrányok kitörése óta kényszerszabadságon volt, most azonban azonnali hatállyal vált meg tőle a francia kiadó.

Hirdetés

A Ubisoftnál folyamatosan zajlanak a belsős vizsgálatok, miután kiderült, hogy évtizedeken keresztül szexuális zaklatások, szexista, toxikus és rasszista viselkedés jellemezték a cég munkakultúráját. Az első áldozatok felszólalása óta a vezetőség jó pár tagjának kellett elbúcsúznia az állásától, ez a lista pedig újabb névvel, Tommy François-éval bővült. 

Hirdetés

François a vállalat szerkesztői és kreatív szolgáltatásokért felelős alelnöke volt, illetve tagja annak a bizottságnak is, melyet Yves Guillemot annak érdekében állított fel, hogy felügyeljék a játékok változatosságát. A vezető az elsők között került megnevezésre, miután a dolgozók kitálaltak arról, hogy milyen körülmények is uralkodnak a Ubisofton belül - emiatt kényszerszabadságra küldték, azonban a belsős vizsgálatok most valószínűleg bebizonyították, hogy valóban nem volt vétlen a szexuális zaklatásokban.

Samuel Horti, a Business Insider újságírója állt elő a hírrel, hogy látott egy levelet, melyet Guillemot küldött ki a Ubisoft alkalmazottaknak; ebben tájékoztatja őket, hogy Tommy François-t azonnali hatállyal eltávolították a cégtől. A vezérigazgató egyébként megígérte, hogy komoly változtatásokat vezetnek be, hogy a továbbiakban ne fordulhasson elő hasonló a cégen belül. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)