Hirdetés

Újabb GTA-modokat intézett el a Rockstar anyavállalata

|

A jól bevett módszert alkalmazta ismét a Take-Two Interactive.

Hirdetés

A múltban már több, a Grand Theft Auto széria valamelyik darabjához köthető modot csinált ki a Take-Two Interactive arra hivatkozva, hogy azok szerzői jogokat sértettek.

Olyan rajongói alkotások is az áldozatok között voltak, amelyek kicsinosítottak egy-egy klasszikus részt, talán még jobban is, mint a Rockstar hivatalos remaster-csomagja. A jelek szerint a kereszteshadjárat még közel sem ért véget.

Hirdetés

A GTA-modokkal foglalkozó LibertyCity nevű oldal üzemeltetőinek el kellett távolítaniuk három modot is az oldalról, mert állítólag a Take-Two megkereste őket ennek kapcsán. Az egyik a GTA Advance PC Port Beta 2, ami a Grand Theft Auto Advance-t pakolta át a GTA III motorja alá. A másik a The Lost and Damned Unlocked for GTA 4, amivel egyebek mellett kicserélhettük Niko Bellicet a DLC főszereplőjére, Johnny Klebitz-re.

Végezetül eltávolításra került a GTA IV EFLC The Lost And Damned (65%), ami gyakorlatilag nem is egy mod, hanem egy mentett állás, ahol a játék 65%-a van kész. Azt nem tudni, hogy a Rockstar anyavállalatának mi volt a problémája ezekkel az alkotásokkal.

A rajongók művei ellen folytatott harc részben értelmet nyert, amikor bejelentették a GTA-trilógia felújított változatait. Ezen a vonalon elindulva akár azt is hihetnénk, hogy legközelebb a 2008-as Grand Theft Auto IV kap remastert, de a szivárgások szerint ez csak hiú ábránd, és még nagyobb baj, hogy a GTA VI fejlesztése sem igazán halad.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)