Hirdetés

A Dota 2 miatt szúrta le barátját egy tizenéves fiú

|

Egy 11 éves gyereket ölt meg a „barátja", a média természetesen rögtön a játékot nevezte meg kiváltó okként. A Dota 2 is beállt az „erőszakos videojátékok" sorába.

Hirdetés

Az eset a múlt héten történt a Fülöp-szigeteken, ahol két fiatal állítólag a játék miatt esett egymásnak. Az ügy hátterében egy feltételezett account hackelés áll.

A 16 éves fiú egy elhagyatott építkezésre hívta 11 éves barátját, ahol brutálisan megverte, majd több mint 40 késszúrással megölte áldozatát. A holttestre másnap találtak rá, nem messze a gyilkos véres rövidnadrágjától.

A média természetesen azonnal felkapta a dolgot, egyértelműen a játékot okolták a történtekért. A filippínó gamerek évek óta a Dota közösségének szerves részét alkotják, a Fülöp-szigeteken is rengeteg játékos játssza aktívan a népszerű MOBA-t. Most hirtelen az ellentábor is megnőtt, a tévében és a főbb csatornák Facebook oldalán sokan követelték a Dota 2, sőt, minden videójáték betiltását.
 

Az esetnek elég kevés köze van a Dota 2-höz, az ott található agresszió pedig egyébként sem hasonlítható az azokban a játékokban láthatóakhoz, amelyeket a múltban hasonló rémes cselekedetekkel hoztak kapcsolatba. Amennyiben bebizonyítják, hogy valóban a 16 éves fiatal követte el a bűncselekményt, alighanem rá fognak jönni, hogy ilyen szörnyűségre akkor is képes lett volna, ha nem játszik a Dota 2-vel.

Ezúton is őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni az elhunyt fiú családjának, de ismét csak értetlenül állunk az eset előtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)