Hirdetés

A The Simset és számos más, értékromboló játékot tiltottak be Üzbegisztánban

|

Az ázsiai ország vezetői feldühödtek, és 38 játékot tettek tiltólistára, amik szerintük veszélyt jelentenek a fiatalságra. A Call of Duty: Black Opsot még megértjük, de a The Simset miért?

Hirdetés

Németország és Ausztrália egyre több játékot enged át a szűrőjén - kezdik belátni, hogy az erőszakot nem a videojátékok idézik elő. Eközben Üzbegisztán tett egy lépést visszafelé.

A hatóságok bejelentették, hogy 38 játékot tilos importálni, forgalmazni, és persze játszani az országban. A listán annyira nem meglepő módon szerepel a Postal 2 és a Carmageddon, amik ellen mások is aktívan küzdöttek már, de felkerült a Mass Effect, Mafia II, a Call of Duty: Black Ops (a sorozatból csak az), az Assassin's Creed: Brotherhood (szintén csak ez a rész), és a The Sims 3-4 is. Egyébként vajon az számít, hogy a dokumentumban az Until Dawn és a Kane and Lynch 2 is el van írva? Vajon kihasználható kiskapu ez?

A hivatalos indoklás szerint a listára került címek "az erőszak, a pornográfia népszerűsítésére használhatók, fenyegetik a biztonságot, a társadalmi és politikai stabilitást". Bizonyára. Hozzátették még, hogy egyes játékok "hamis képet mutatnak Üzbegisztánról, torzítják történelmi, kulturális, spirituális értékeit". 

Egyébként a legjobb, hogy a nagy betiltási hullámban a Left 4 Dead 3-at is sikerült tiltólistára tenni. Ami ugye nincs. Reméljük, az üzbég gyermekek innentől békés, negatív impulzusoktól mentes környezetben nőhetnek fel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)