Hirdetés

Witcher történelem 6. - ez történik a Vaják: Fecske-torony kötetben

|

Ciri banditákkal töltött napjainak vége szakad, amikor üldözőbe veszi egy halálos ellenség; sem Geralt, sem Yennefer nem siethet a segítségére, hiszen mindhármukat a világ különböző pontjaira sodorta a sors.

Hirdetés

A sorozat korábbi részei:

Witcher történelem 1. - ez történik a Vaják: Az utolsó kívánság kötetben

Witcher történelem 2. - ez történik a Vaják: A Végzet Kardja kötetben

Witcher történelem 3. - ez történik a Vaják: Tündevér kötetben

Witcher történelem 4. - ez történik a Vaják: A megvetés ideje kötetben

Witcher történelem 5. - ez történik a Vaják: Tűzkeresztség kötetben

A Thanedden történt események után Geralt, Ciri és Yennefer a világ három különböző pontján kötött ki. Ciri banditák társaságában töltött szabad élete azonban nem tarthat sokáig, és egy keserves kínokkal teli út vár rá. Geralt újdonsült kompániájával igyekszik rábukkanni nevelt lánya nyomára, de természetesen állandóan akadályok gördülnek eléjük. Ezalatt Yennefer szintén megpróbál Cirilla nyomára bukkanni, de ellenségei mindent megtesznek, hogy bemocskolják és ellehetetlenítsék. 

Hirdetés

A zsiványélet vége

Ciri a Thanedd-szigeten történt események során a Sirály-torony meghibásodott teleportjába belépve Nilfgaard peremvidékén köt ki, ahol befogadják a Patkányok. A banda egyik tagja, Mistle kifejezett gyöngédséggel viseltetik iránta, kettejük között pedig szerelmi viszony alakul ki. De az idillt megzavarja, hogy rablásaikkal túl sok nilfgaardi nemes levesébe köptek bele, ezért komoly hajtóvadászatot indítanak utánuk.

Egyik pihenőjük alkalmával felkeresi őket Hotsporn, egy kereskedőcéh vezetője, aki régi informátoruk és alkalomadtán kisebb feladatokkal is megbízza őket. A simlis üzletember figyelmezteti a fiatalokat, hogy egy veszedelmes fejvadász, Bonhart szegődött a nyomukba, akit arra béreltek fel, hogy mind egy szálig lemészárolja őket. Hotsporn emellett arról is beszámol, hogy könnyedén megmenthetik a bőrüket, mivel Nilfgaard császára, Emhyr var Emreis, esküvőre készül a Cintrai Cirillával, a frigy beteljesülésekor pedig amnesztiát kap mindenki, aki feladja magát.

Ciri borzasztóan dühbe gurul, hogy egy imposztor akarja elfoglalni helyette a trónt, és egyik éjszaka megszökik a csapattól; egyedül Mistle-től búcsúzik el, akinek megígéri, hogy sokkal nagyobb pompában tér vissza hozzá. A Patkányok másnap Bonhart megölésére indulnak, hiszen vakmerőségük gyorsan felülkerekedik óvatosságukon. A vajáklány eközben utoléri Hotspornt, és megkéri, hogy mutassa meg számára a Cintra felé vezető utat; mivel a kereskedőnek is arra van dolga, együtt indulnak el, de rejtélyes lovasok veszik őket üldözőbe, egy kilőtt nyílvessző eltalálja a férfit, amibe később bele is hal, miközben bujkálnak. Ciri magához veszi a férfi lovát, amiről korábban is látta, hogy egy kivételes példány, és Kelpie-nek nevezi el, egy csodálatos tengeri lény után.

Másnap reggel folytatja útját, miután hallja, hogy üldözői felhagytak a kereséssel, azonban nem Cintra felé veszi az irányt, hanem a faluba, ahol Bonhart tartózkodik, hogy megmenthesse a barátait, mert azt gondolja, hogy ott csapdát állítottak nekik. Odaérve nem talál mást, csak a fejvadászt, aki viszont addigra brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a barátait és szerelmét Mistle-t, aki ott hal meg a mocsokban Ciri szeme láttára. A lány erre hatalmas dühvel esik neki a férfinak, de az hihetetlenül gyors, le is győzi, ám valamiért nem öli meg, csak kegyetlenül elveri. Ezután kipeckelteti Ciri szemét és végignézeti vele, amint egyesével lefűrészeli a barátai fejét, hogy azokat vérdíjért beválhassa. Majd láncot vet Cirire, mint valami kutyára, majd küldöncökkel leveleket küld a környék több pontjára is, de a lánynak fogalma sincs, hogy miért.

Az aréna

Bonhartot többen is felbérelték a Patkányok ellen, köztük Emhyr császár vizsgálóbírója, Stefan Skellen, azaz Kuvik. Meglepő módon, ő nem akarja élve elkapni Cirit, ahogyan azt a császár parancsba adta, és amikor a fülébe jut, hogy Bonhart megkímélte a lányt, egy válogatott gyilkosokból és katonákból álló csapatot toboroz, kiknek segítségével pontot tehet az ügy végére. A csapat tagja Kenna Selborne, egy kémlő is, azaz olyan tehetséggel megáldott személy, aki képes mások gondolatait olvasni, és kisebb mentális parancsokkal rájuk erőltetni akaratát. Az ő segítségével kiderítik, hogy Bonhart összetűzésbe keveredett másokkal is, akiknek felajánlotta szolgálatait, és most mindannyiuknak megüzente, hogy Claremontban bárki átveheti Cirit pár nap múlva. Mivel mindenki tartott a kegyetlen és látszólag legyőzhetetlennek tűnő fejvadásztól, még a nagyobb csapatok sem mertek rátámadni.

A fejvadász ezután magával hurcolta a lányt egy híres fegyverkovácshoz, akinek az egyik levelet címezte. Meglepő módon egy kardot rendelt Cirinek, a kínálatból pedig egy törp kovácsmester készítette, több száz éves gwyhyrt választ, ami az egyik legnemesebb és legértékesebb penge. Kevéssel később Ciri is megtudja, miért vonszolja magával Bonhart; Calremontba tartanak a Houvenaghel nevű kereskedőhöz, aki a férfi régi barátja. Ez a nagy tiszteletben álló, azonban semmilyen erkölcsi tartással nem rendelkező nemes arénában rendez viadalokat a csőcselék szórakoztatására, Bonhart pedig gyakran szállít neki alapanyagot ehhez a passziójához. Cirinek is ott kell megmérkőznie azokkal, akiket a fejvadász korábban idecsődített. Senki sem tudja elkapni a vajáklányt, kinek mozgásáról Bonhart felismeri a Kaer Morhenben oktatott vívótechnikákat. Ciri az aréna közepén állva megpróbál végezni magával, de ez csak további kegyetlenkedésre sarkallja Bonhartot, aki addig gyötri a lányt, amíg mindent el nem árul származásáról és megjövendölt sorsáról.

Katonaszökevények és méhészek

Pár száz kilométerrel északabbra Geralt, Kökörcsin, Cahir, Regis és Milva a hídon lezajlott csata után kicsit élvezik a katonai tábor nyújtotta örömöket, az ételt és a viszonylagos kényelmet. Nem sokkal később azonban, kénytelenek lemondani ezekről az úri huncutságokról, mivel Meve királynő továbbra is folytatni tervezi a harcot Nilfgaardal, viszont a csapatnak esze ágában sincs belekeveredni a háborúba, inkább folytatnák útjukat a druidákhoz, akik talán segíthetnek nekik meghatározni Ciri hollétét. Mivel Geralt felövezett lovagként hűséggel tartozik a sereg felé, ezért az éj leple alatt kiosonnak a táborból, megfújva közben néhány lovat, meg még amire a sötétben ráakadnak.

Gyorsan átkelnek a Jaruga folyón, a túlpart erdeiben pedig egy csapat méhészbe futnak, akik tájékoztatják őket, hogy a druidák már nincsenek ott, ahol Regis legutóbb találkozott velük. Viszont felbérlik a vajákot, hogy kísérje el őket a Lanka nevű országrészbe, mivel oda költöztek a fák őrzői. Gyorsan kiderül, hogy megbízóiknak igazából fogalmuk sincs, valójában merre lehetnek a druidák, ám mivel jól ismerik a délre fekvő területeket, Geralt mégis hajlandó elkísérni őket. 

Minden gond nélkül megteszik az utat, és a Lanka első településénél a méhészek szét is szélednek. Miközben Geralték a városban próbálnak információkhoz jutni, fegyveres őrök közlik a vajákkal, hogy a helység katonai vezetője látni szeretné. Mivel a Lanka egy megszállt terület, a Nilfgaardi parancsnok nem viseltet túlzott szimpátiával az északi jövevényekkel szemeben, ennek ellenére úgy gondolja, hogy kölcsönösen egymás hasznára lehetnek. A beszélgetés közben bevezettet egy Angoulême nevű fiatal lányt, aki Geraltot nagyon emlékezteti Cirire.

A nilfgaardi prefektustól megtudja, hogy Angoulême egy rablóbanda tagja volt, azonban sikerült kézre keríteni; azért hogy mentse a bőrét, elárulta, hogy egykori bandájának a vezetőjét, a hírhedt Fülemüle nevű bűnözőt felbérelték, hogy gyilkolja meg a vajákot és a kísértét. A lány beszámolója szerint egy féltünde adta a megbízást, és négy embert kellene kiiktatni, ami igen furcsa, hiszen a kompániában öten vannak. A prefektus azért cserébe, amiért nem fogatja le a társaságot, azt kéri a vajáktól, hogy iktassa ki Fülemülét. Mivel Geralt nagyon szeretne elcsevegni a féltündével, aki a halálát akarja, elvállalja a feladatot, de csak egy feltétellel - a halálra ítélt Angoulême vele tart. A parancsnoktól azt is megtudja, hogy a druidák Toussaint, egy déli királyság egyik erdejébe költöztek, odafelé pedig pont útba esik a város, ahol a Geralt elleni merényletre készülnek.

Geralt ezután Regisszel vitatja meg először a hallottakat, és mindkettejüknek szöget üt a fejében, miként juthatott valaki ennyi információhoz róluk, hogy aztán ennek ellenére csak négyük megölését rendelje el. Geralt emiatt nekiesik Cahirnek, árulással gyanúsítva meg a őt. A nilfgaardi ezt sértésnek veszi és összeverekszik a vajákkal, aki még mindig nincs ereje teljében, így jócskán kap a fiatal katonától. A verekedőket Milva választja szét övének csapásaival, amelyekbe a vetélése óta érzett minden keserűségét beleadja. Miután lehiggadnak, Geralt beismeri, hogy nem gondolta Cahirről, hogy tégla, csak nem szerette volna elfogadni az igazságot, hogy egy hozzá közelálló személy lehet az, aki elárulta őket. Márpedig minden jel arra utal, hogy Yennefer bérelte fel a gyilkosokat, mivel a köztük lévő köteléket kihasználva letapogató mágiát hozott létre, és így  mérte be a helyzetüket. Azonban a vámpírokat nem lehet ilyen módon észrevenni, ezért lehet az, hogy a merénylőkhöz csak négy ember leírása jutott el. Ekkor a vaják bosszút esküszik mindenki ellen, aki ártott neki, köztük a varázslónő ellen is. Vérszomjában komoly szerepet játszik az, hogy megálmodta Ciri halálát, így úgy hiszi, nevelt lánya tőle távol, magányosan vesztette életét.

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik! 

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)