Hirdetés

A Trónok harca Éjkirálya dolgozta ki a Vaják nyitójelenetének harci koreográfiáját

|

Vladimir Furdik igazi veteránnak számít a szakmában, és a Netflix friss sorozatának létrehozásában is fontos szerepet játszott.

Hirdetés

A legtöbb embernek valószínűleg a tavaly véget ért Trónok harca kapcsán lehet ismerős Vladimir Furdik neve, aki kaszkadőrként és színészként is részt vett a sorozat munkálataiban, ő játszotta ugyanis a rettegett Éjkirályt. A Vajákban ugyan nem találkozhattunk vele, de mégis fontos pozíciót töltött be a projektben.

Hirdetés

Furdik harckoreográfusként tette hozzá a magáét a Netflix tavalyi sorozatához, és tekintve, hogy elég ütős harcokat láthattunk benne, bizony elég szép munkát is végzett. Rögtön az első epizód nyitójelenetében fontos szerepe volt, ugyanis ő tervezte meg Geralt és a soklábú kikimór közötti összecsapást. A kaszkadőr be is avatott minket néhány kulisszatitokba a Netflix friss podcastjében. Ő úgy tekintett Geraltra, aki harc közben előre meg tudja jósolni, mikor fog végezni valakivel, és azt is simán kitalálja, mi lesz az ellenfél következő mozdulata.

A saját edzőtermében készítette elő a kikimora elleni összecsapást Furdik, figyelembe véve, hogy egy három méter magas szörnyetegről van szó, aminek nyolc lába van. Így hát műanyagcsövekből rakta össze a lábakat, amiket aztán néhány embernek kellett tartania, amíg Furdik kitalálta, hogyan is lehet harcolni a végtagok alatt. Miután elkészült a koreográfia, lelassítva átnézte azt még jó néhányszor a kaszkadőr, aztán meg kellett még tanítani az összes mozdulatot a Geraltot alakító Henry Cavillnek is. A színész egyébként egyetlen jelenetben sem használt dublőrt, ami azt jelenti, hogy valóban őt láthattuk még a legkeményebb összecsapások során is.

Nektek hogy tetszettek a Vaják harcjelenetei?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)