Hirdetés

A Vajáké a legnézettebb első évad a Netflix történetében

|

A sorozat első évadának sikere az egekbe tornázta a játékok és a könyvek népszerűségét is.

Hirdetés

Valószínűleg senkinek nem mondunk újdonságot azzal, hogy hatalmas népszerűségre tett szert a Netflix Vaják adaptációja, ami Andrzej Sapkowski remek fantasy regényei alapján készült. A streaming szolgáltató negyedéves jelentésében az áll, hogy a premiert követő első négy hétben 76 millióan nézték meg a sorozatot, ami azt jelenti, hogy az előfizetéssel rendelkezők fele kíváncsi volt Geralt történetére.

Hirdetés

Hogy mekkora sikert aratott a sorozat, azt mi sem mutatja jobban, minthogy ennek hatására rengetegen vásárolták meg a könyveket, a The Witcher III: Wild Hunt soha nem látott játékosszámnak örvend, és akkor még nem beszéltünk azokról a zenei feldolgozásokról, amiket a sorozatban elhangzó dal ihletett.

A hatalmas internetes kultusznak köszönhetően az már biztos, hogy a platform legsikeresebb nyitó szezonjáról beszélünk, de a Vaják jó úton halad afelé, hogy a legtöbbet nézett első évadot tudhassa magáénak sorozatok történetében is. Ennek megítélése nem kifejezetten egyszerű, mivel a Netflix máshogy méri a nézettséget, mint az átlag, tehát ha valaki több mint 2 percet néz az egyik epizódból, akkor már számolnak vele a nézettségi statisztikában, míg máshol ehhez egy film vagy egy epizód legalább 70%-át meg kell tekinteni.

Akárhogy is trükközik a cég a számokkal, az letagadhatatlan, hogy a Ríviai Geralt még soha nem volt annyira népszerű, mint most, ezt pedig az is jól mutatja, hogy már készül a sorozat második évada és a CD Projekt Red is kibékült Sapkowskival, így valószínűleg a Cyberpunk 2077 végső hajrája mellett már gondolkoznak a következő The Witcher kalandon is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)